Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštitite kožu

Jeste li znali da i na skijanju možete pocrvenjeti kao rak?

sunčanje na skijanju
DPA/PIXSELL
05.11.2012.
u 07:16

Ne zaboravite na njegu kože na skijanju da vam umjesto lijepih uspomena ne bi ostale fotografije crvenog lica s bijelim krugovima oko očiju gdje su bile naočale

I vrapci na grani već pjevaju da se na sunce ne smije bez kreme sa zaštitnim faktorom,  no mnogi još uvijek odlaze na skijanje  bez kreme za sunčanje u džepu. A opasnost od sunca na planinama vreba podmuklo jer se UV zrake reflektiraju od snijega te im se intenzitet povećava s povećanjem nadmorske visine. Popnete li se na samo 1000 metara,  zrake su već snažnije čak 10 do 20 posto. Koža lica najizloženija je pa je potrebno spakirati kremu za lice sa SPF faktorom. Većina kozmetičkih kuća ima posebne linije za njegu kože zimi, a valja voditi računa o tipu kože.

Ženama je izbor širi jer većina toniranih hidratantnih krema danas ima SPF 15 ili više, a dermatolozi ionako preporučuju njihovo korištenje tijekom cijele godine zbog sve štetnijeg sunčeva zračenja. Djeci su namijenjene posebne linije, a natjerajte i svog partnera da se namaže da se ne bi, kao neki, vratio sa skijanja s crvenim licem i bijelim tragovima oko očiju na kojima su bile naočale. 

Ne treba zaboraviti kremu nanijeti i na uške, a na usne stick za usne sa zaštitnim faktorom. 

Piling pa hidratacija

Hladnoća i vjetar dodatno isušuju kožu zimi pa njezinoj njezi treba u hladnijim mjesecima posvetiti više pozornosti. 

Da bismo kožu pripremili na zimske uvjete, osnova je dobar piling. Ne treba trošiti mnogo novca jer se od sastojaka koje svi imamo u kući može napraviti odličan pripravak koji će ukloniti mrtve stanice i pripremiti kožu za hidrataciju. Dovoljne su dvije žlice turske mljevene kave koje treba pomiješati s pola žice krupnog šećera ili morske soli te dodati još nekoliko žlica ulja za masažu ili dječjeg ulja. Piling se nanosi na mokru kožu tijekom tuširanja i dovoljno je jednom tjedno istrljati tijelo. Ako niste spretne ruke, na policama obližnje drogerije sigurno ćete naći piling po svojoj mjeri, za što ne treba izdvojiti mnogo novca. 

Bolje je taj novac ostaviti za hidratantnu kremu ili mlijeko za tijelo. 

Mažite se bogatim kremama za tijelo jer nakon skijanja slijedi opuštanje u dobro grijanim prostorijama što zimi dodatno isušuje kožu.

Ne zaboravite kožu nahraniti i iznutra. Uravnotežena prehrana s puno voća, povrća i dovoljno tekućine učinit će pola posla. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije