Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jeste li znali da dnevno svjetlo utječe na bolje učenje kod djece?

VELUX
Foto: VELUX
1/3
17.10.2023.
u 11:29

Ako planirate preuređenje dječje sobe, razmislite o krovnim prozorima i dodatnom izvoru svjetla koji će pozitivno utjecati na učenje, kreativnost i vid vaše djece.

Dodavanje krovnih prozora može poboljšati san djece, pomoći im da se koncentriraju i stvoriti zdravo, razigrano okruženje u godinama koje dolaze. Ako želite stvoriti zabavnu i inspirativnu sobu za svoju djecu, maksimalno iskoristite svoj „peti zid” (tj. strop) ugradnjom krovnog prozora kako bi njihov prostor dobio najbolju moguću svjetlost.  

Tri razloga za dizajniranje dječje sobe s dnevnom svjetlošću  

Postoji mnogo dobrih razloga zašto ćete obožavati krovne prozore u dječjoj sobi. Krenimo redom.

1. Promicanje zdravlja očiju

Znate li da dnevno svjetlo potiče razvoj očiju kod djece i mladih? Djeci pomažete razviti zdrave oči okružujući ih sa što više dnevne svjetlosti od rane dobi. Jednako tako, prirodno svjetlo utječe na bolje raspoloženje i koncentraciju.

Foto: VELUX

2. Bolji san

Sunčeva svjetlost pomaže u postavljanju cirkadijalnog ritma vašeg tijela (ciklus spavanja/buđenja) i omogućuje vašem mozgu da spozna kada je vrijeme za spavanje i buđenje. Pomozite svojoj djeci da bolje spavaju dizajniranjem sobe ispunjene dnevnom svjetlošću. I vama će se olakšati posao jutarnjeg buđenja djece za vrtić ili školu, a vikendom samo spustite rolete i svi spavate produženo😊.

3. Potaknite zdrav rast

Izloženost dnevnoj svjetlosti ima mnoge nevjerojatne dobrobiti, kako fizičke tako i psihičke. Dnevna svjetlost također utječe na proizvodnju serotonina, povezanog s osjećajem dobrobiti i sreće kod djece.  

Prirodno svjetlo ključno je za naše zdravlje, a potreba za osvjetljenjem razlikuje se od sobe do sobe. EU standardi diktiraju veličinu površine prozora: 20 % površine poda. Neke od glavnih prednosti VELUX krovnih prozora su kaljeno staklo i mogućnost prozračivanja i kad je prozor zatvoren.

Foto: VELUX

Iskoristite super ponudu od 3.10. do 12.11.2023. za kupnju VELUX krovnih prozora

Kupite najmanje 3 VELUX krovna prozora s opremom za ugradnju i dobit ćete vanjske tende MHL za zaštitu od vrućine, svaku za 1 EUR.

Sve informacije o akciji pronađite na: Više krovnih prozora za više dnevne svjetlosti (velux.hr)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije