Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doznajte

Jeste li šopingholičari? Ako radite ovo, onda jeste

Šoping, moda
Foto: Shutterstock
29.07.2015.
u 07:00

Možete li se oduprijeti cijeli tjedan da ne kupite nešto novo za sebe? Vuku li vas sniženja, akcije i novi/stari modeli koje ćete sada useliti u svoje ormare?

Zasigurno ste odmah pomislili: Ja? Ni slučajno...

Ovo su znakovi koji nisu tako očiti, ali ipak prikazuju ono što može biti "gorka istina".

Doznajte jeste li šopingholičar!

1. Barem ste jednom tjedno u kupnji

Možete li se oduprijeti cijeli tjedan da ne kupite nešto novo za sebe? Vuku li vas sniženja, akcije i novi/stari modeli koje ćete sada useliti u svoje ormare?

Nije riječ o kupnji namirnica i stvari koje morate nabaviti za svakodnevni  život. Ovdje je riječ o onim "krpicama i igračkama" koje želite samo za sebe, ono što će vam podići adrenalin kada ih spremite u vrećicu.

Sjajilo za usne kupili ste i ovaj tjedan iako ste prošloga naišli na neko sniženje i kupili si barem dva različitih nijansi?

2. Kupili ste, sretni ste, pa više niste

Ljudi se često odluče "nagraditi" ili utješiti tako da odu u kupnju i priušte si nešto novo. I onda su sretni neko vrijeme. Ali materijalne stvari ne mogu pružiti dugotrajan osjećaj sreće i zadovoljstva pa uskoro tražite nešto novo što po što ćete otići.

3. Nikako ne možete otplatiti račun za kreditnu karticu

Iz šupljeg u prazno. I to ne zato što ste kupili nešto što vam je egzistencijalno potrebno. Provlačite na rate u nedogled i nikako ne možete otplatiti sav svoj dug, ali ipak kupujete i dalje?

4. Na sniženju je – ne trošim, štedim!

Ako se uvjeravate da kupujete kako biste uštedjeli, možda imate problem. Čak i ako je nešto na sniženju. Uštedjeli ste 40 ili 50 posto od ukupne cijene nekog proizvoda. Ali jedno ste zaboravili – ipak ste i taj umanjeni iznos morali platiti. Razmislite o tome koliko često to radite i možete li proći pokraj dućana na kojem je označeno sniženje, a da uopće ne zavirite unutra?

>>Spremate se u šoping? Ovo je 10 stvari na koje trebate paziti da ne 'opustošite' novčanik

Komentara 2

GR
grexbeast
12:57 30.07.2015.

Autora treba NAŠOPAT šakama.

GR
grexbeast
12:57 30.07.2015.

Daj se nauči hrv kre*enu re*ardirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije