Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budite više uz njih

Jeste li i vi roditelj koji žali za propuštenim djetinjstvom djece?

djeca
VL FOTO
14.09.2012.
u 12:51

Grižnja savjest zbog nedovoljnog bavljenja djecom javlja se zbog užurbnaog načina života i rješavanja drugih, ponekad nam se čini, "važnijih" stvari, umjesto da se posvetimo djeci

Više od četvrtine roditelja koji "rade od osam do četiri" žali što nisu proveli više vremena sa svojom djecom dok su bila mala i danas tvrde da bi sve promijenili da mogu, dok polovina roditelja misli da nije kvalitetno provodila svoje slobodno vrijeme s djecom.

Dvije trećine misle da roditelji ne shvaćaju da djeca neće biti mala zauvijek, dok 70 posto uzima djetinjstvo svoje djece zdravo za gotovo i ne pomišljajući da ga neće moći više proživjeti.

Šezdeset posto roditelja s više djece kaže da bi promijenilo pristup s ostalom djecom.

Ostale pogreške u odgoju koje su roditelji naveli bile su briga o nebitnim stvarima, premalo igranja s djecom, premalo zajedničkih obiteljskih odmora i malo zajedničkih fotografija, piše Daily Mail.

Autori istraživanja poručuju roditeljima da prestanu vjerovati da će njihova djeca zauvijek ostati mala i uz njih. Grižnja savjesti zbog nedovoljnog bavljenja djecom javlja se zbog užurbanog način života i rješavanja drugih, ponekad nam se  čini, "važnijih" stvari, umjesto da se posvetimo djeci...

Komentara 1

Avatar simpleman
simpleman
06:37 15.09.2012.

I kad bi opet ... ne bi bilo drugačije jer živim u takvom tempu i jednostavno je nemoguće biti bolji otac jer današnji roditelj je stroj, robot, ne svojom voljom i moram dodati da je tako samo u gradovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije