Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezdrave veze

Jeste li i vi postali ovisnik o pomirbenom seksu?

\'78057026_pho_ziv_281211\'
Photos.com
09.05.2012.
u 13:30

Američki psiholog na svom je blogu objasnio zašto je pomirbeni seks loš za pojedinca, par, ali i za cijelu vezu

 

Psiholog Seth Meyers na svom je blogu iznio tezu o pomirbenom seksu. Naravno, o njemu ne misli ništa dobro jer je jasno kako se radi o nezdravoj naivici. Meyers tvrdi da je logično da se takvi odnosi događaju uglavnom u nezdravim vezama jer ako vas velika svađa toliko fizički uzbudi da svaki put imate fantastičan odnos s partnerom, imat ćete se potrebu stalno svađati, samo kako biste dobili tu "nagradu" poslije. Ne postoji intimnost te partneri počinju vjerovati da se svaki problem može riješiti seksom. 
Ipak, Meyers ide korak dalje te tvrdi da je pomirbeni seks sličan ovisnosti o kokainu. 
 - Parovima tijekom svađe dosade toliki ekstremno negativni osjećaji te pod svaku cijenu žele doći "do drugog spektra" osjećaja, odnosno žele se osjećati ekstremno dobro. Žele osjetiti adrenalin koji donosi pomirba. Iskreno, to nije toliko različito od ovisnika koji treba kokain - piše Meyers i savjetuje parovima da se suzdrže od seksa dok ne raščiste svoje osjećaje. 
 - Ako ipak započnete pomirbeni seks, ali odjednom shvatite da ste ljuti, tužni ili povrijeđeni, zamolite partnera da stanete i probate ponovno kasnije. Takvi trenuci mogu biti neugodni i teški, ali iskrena i direktna komunikacija prema sebi i partneru je najbolji način da sasječete problem u korijenu - savjetuje Meyers.

 

Psiholog Seth Meyers na svom je blogu iznio tezu o pomirbenom seksu. Naravno, o njemu ne misli ništa dobro jer je jasno da je riječ o nezdravoj navici.

Meyers tvrdi da je logično kako se takvi odnosi događaju uglavnom u nezdravim vezama jer, ako vas velika svađa toliko fizički uzbudi da svaki put imate fantastičan odnos s partnerom, imat ćete se potrebu stalno svađati samo kako biste dobili tu "nagradu" poslije. Tu ne postoji intimnost i partneri počinju vjerovati da se svaki problem može riješiti seksom. 

Ipak, Meyers ide korak dalje te tvrdi da je pomirbeni seks sličan ovisnosti o kokainu. 

– Parovima tijekom svađe dosade toliki ekstremno negativni osjećaji te pod svaku cijenu žele doći "do drugog spektra" osjećaja, odnosno žele se osjećati ekstremno dobro. Žele osjetiti adrenalin koji donosi pomirba. Iskreno, to nije toliko različito od ovisnika kojem treba kokain – piše Meyers i savjetuje parovima da se suzdrže od seksa dok ne raščiste svoje osjećaje. 

– Ako ipak započnete pomirbeni seks, ali odjednom shvatite da ste ljutiti, tužni ili povrijeđeni, zamolite partnera da stanete i probate ponovno kasnije. Takvi trenuci mogu biti neugodni i teški, ali iskrena i izravna komunikacija prema sebi i partneru najbolji su način da sasiječete problem u korijenu – savjetuje Meyers.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije