Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poseban prijatelj

Jeste li i vi emocionalno nevjerni?

ples, seks, seksualna želja, par, žena, muškarac, strast (1)
BigPictures/PIXSELL
17.05.2013.
u 11:10

Popričati o svojim problemima s prijateljem istog spola je jedna stvar, no "izlažete" li se nekome tko vam je privlačan u opasnoj ste zoni...

Seksualna terapeutkinja Tracey Cox tvrdi da je danas mnogo lakše emocionalno prevariti partnera nego ikad prije zbog društvenih mreža, privatnih mobitela...

Prevara se uvijek definirala kao neprihvatljivo fizičko dodirivanje s drugom osobom, ljubljenje ili seksualni kontakt s nekom drugom osobom ako ste u vezi ili braku. Nevjera je bila jednaka seksualnoj nevjeri. Međutim u današnje vrijeme, dobila je novi kontekst zahvaljujući Twitteru, Facebooku, chatu...

Usto, mogućnosti nevjere su sve veće uslijed užurbanog načina života, manjka vremena, ali i mali milijun prijatelja na društvenim mrežama koji, ponekad se čini, mogu postati važniji faktor nego stvaran partner.

No radi se o emocionalnoj nevjeri - ona je zapravo duboka povezanost dviju osoba koje čak nisu ni svjesne da su prešle nevidljivu granicu i da njihova \"veza\" neposredno ugrožava brak ili vezu.

Emocionalna afera intenzivna je veza dvoje ljudi, neopipljiva i erotična, ali nikad konzumirana u fizičkom smislu. Može izazvati zavist ne samo partnera nego i ljudi koji okružuju takve osobe zbog njihovog slobodnog ponašanja, a u određenim situacijama može postati i opasna, piše Daily Mail.

Jeste li i vi emocionalno nevjerni?

Pokušajte odgovoriti na ova pitanja, i ako odgovorite potvrdno vjerojatno ste se našli na skliskom terenu.

- Izražavate li negativnosti o svom partneru posebnom prijatelju?

- Prikazujete li se kao slobodna osoba i izbjegavate spominjati partnera?

- Imate li seksualne maštarije o prijatelju s Facebooka, Twittera? Nije ništa loše malo fantazirati, ali maštati o nekom bliskom i dostupnom može biti opasno jer ćete tu osobu željeti sve više i više.

- Imate li tajni mail, lozinku? Zaključavate li i sakrivate svoj telefon i brišete neke poruke? U čvrstoj, iskrenoj vezi komunikacija s trećim osobama ne bi trebala biti tajna.

- Pričate li o intimnim detaljima iz svog života s osobom o kojoj maštate? Popričati o svojim problemima s prijateljem istog spola je jedna stvar, no \"izlažete\" li se nekome tko vam je privlačan u opasnoj ste zoni...

- Lažete partneru da viđate druge osobe? Pitanje koje će vam pokazati pravo stanje - bi li se moj partner uznemirio da me vidi na piću s ovom osobom? Biste li mu lagali zašto trenutno s tom osobom sjedite u kafiću? Potvrdan odgovor znak je da se morate trgnuti, i odrediti si prioritete u životu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije