Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se događa?

Jeste li često na društvenim mrežama? Pazite se, veza vam je na kocki

razvod
Foto: Thinkstock
05.02.2014.
u 07:45

Neki ispitanici rekli su da su preko tuđih profila vidjeli kako su drugi parovi sretniji i zaljubljeniji pa postali svjesni da njihova veza i nije na dobrom putu.

Kaže se da je sedma godina veze presudna. Tada najčešće nastupaju mnoge turbulencije, svađe, neslaganja.

Oni koji je "prežive" najvjerojatnije će održati vezu, ali često se baš u toj sedmoj, kritičnoj, godini parovi razilaze.

Novija istraživanja otkrila su da se ta granica spustila sa sedam na 2 godine i devet mjeseci. Istraživanjem se htjelo otkriti kako moderni način života utječe na veze Britanaca i otkriveno je da novije generacije teže održavaju veze u usporedbi sa starijim generacijama. Najveću krivnju za ovo snose društvene mreže, piše Daily Mail.

U istraživanju je sudjelovalo 1953 Britanaca koji se izašli iz ozbiljne veze ili braka u posljednje dvije godine. Ispitanici nisu imali ni djecu iz tih veza, navodi se. Čak 79 posto ispitanika i njihovih bivših partnera aktivno su se koristili društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera i Instagrama, a 36 posto njih je priznalo da su na nekoj od njih "naišli" na neku svoju bivšu ljubav ili se "zakačili" na neku stranicu za upoznavanje.

Više od polovine sudionika istraživanja izjasnilo se da smatraju da su upravo društvene mreže jedan od glavnih krivaca za propast njihove veze, a 23 posto ih se upustilo u vezu smatrajući da su poprilično dobro upoznali jedno drugo upravo putem neke društvene mreže, dok je 17 posto problem "pronašlo" u tome što je njihov partner često provodio vrijeme na internetu i nije se dovoljno posvećivao vezi.

Neki ispitanici rekli su da su preko tuđih profila vidjeli kako su drugi parovi sretniji i zaljubljeniji pa postali svjesni da njihova veza i nije na dobrom putu.

>>'U potrazi sam za blagom. Mogu li ga potražiti oko tvojih grudi?'

>>Žene, ovo su tajne koje muškarci kriju od vas. I za to imaju 'dobre' razloge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije