Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATAK PREHRANI

Iznimno koristan za zdravlje: cimet smanjuje temperaturu u želucu za 2 stupnja Celzija

Cimet
Foto: Pixabay
11.10.2016.
u 11:46

Čini se i da cimet štiti zidove želuca i tankog crijeva

Dodavanje malo cimeta prehrani može koristiti zdravlju, pokazalo je novo istraživanje po kojem taj začin snižava temperaturu u želucu i pomaže probavi, prenosi britanski Telegraph.

Australski znanstvenici sa sveučilišta RMIT u Melbourneu proveli su istraživanje probave svinja uz pomoć kapsula koje reagiraju na plinove. Prema rezultatima istraživanja objavljenima u časopisu Scientific Reports, uključivanje cimeta u prehranu životinja može smanjiti razinu ugljičnog dioksida u želucima hladeći tako njihova tijela.

Ukupno zdravlje svinja koje su jele hranu s dodatkom cimeta poboljšalo se značajno.

Voditelj istraživanja Kouroush Kalantar-zadeh kazao je: – Kad se svinje hrane na sobnoj temperaturi raste ugljični dioksid u njihovim želucima. Cimet u njihovoj prehrani smanjuje taj plin smanjivanjem lučenja želučane kiseline i pepsina, što hladi želudac svinje tijekom obroka.

Čini se i da cimet štiti zidove želuca i tankog crijeva, zaključili su znanstvenici.

Iako je istraživanje provedeno na svinjama, znanstvenici vjeruju da je primjenjivo na ljude. Utvrdili su da je cimet smanjio temperaturu u želucu za 2 stupnja Celzija.

Stoga kažu da nije čudno što je cimet popularan u toplijim krajevima jer daje osjećaj hlađenja.

>> Prirodni načini da se riješite mrava iz svog doma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije