Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INSPIRIRANI ARISTOKRACIJOM I INDIJSKIM PLESOM

Ivica Klarić i Nataša Kos otkrivaju svoje kolekcije za Quelle Fashion.hr

04.02.2009.
u 11:57

Jedan od dizajnera koji već četvrtu sezonu predstavlja svoju viziju na modnom događanju Quelle Fashion.hr je i Ivica Klarić (www.ik-studio.net). Naznake velikog dizajnerskog potencijala došle su do izražaja krajem 1997. godine kada je Klarić dizajnirao haljinu za Miss Hrvatske. Od modnog debija je prošlo 11 godina, a Ivica Klarić se u međuvremenu pozicionirao kao jedno od najvećih imena domaće modne scene, prvenstveno zadržavajući prepoznatljiv stil - "naglašene ali nikad vulgarne seksualnosti".

Inventivnost krojeva u kombinaciji s kvalitetnim materijalima i vrhunskom izvedbom su Klariću priskrbili naklonost ženske publike koja svaku njegovu novu kolekciju dočekuje sa oduševljenjem. Pri tome ne zapostavlja ni muški dio publike, kojemu je uspješno dokazao da i muškarci mogu nositi jake kolorite a pri tom ostati muževni.

Kolekcija je inspirirana britanskom i francuskom aristokracijom, a karakterizira je snažan kontrast krojeva, koji sežu od strogo krojenih korzet komada, do ležernih tulipan formi.

Kroz 24 odjevna komada se kao temelj isprepliću različite teksture crne, sive, te boje pijeska s prepoznatljivim dizajnerskim potpisom u vidu jarkih boja: narančaste, žute, crvene i plave.

Modna revija kolekcije Ivice Klarića za jesen/zimu 2009./2010. na revijama Quelle Fashion.hr održat će se u subotu 14. veljače s početkom u 20.30 sati.

Nakon iznimno uspješne i hvaljene kolekcije za proljeće/ljeto 2008. predstavljene na prošlosezonskom Quelle Fashionu.hr u Zadru, mlada i nadasve talentirana Nataša Kos (www.natasakos.com), nam za novu sezonu najavljuje posjet Indiji u kolekciji "INDIAvantgarde".

Nataša Kos

Dizajnerica se inspirira „Kathakom“, tradicionalnim indijskim plesom, kojeg karakteriziraju narodne nošnje u žarkim bojama, obogaćene zlatnim zvončićima koji plesačima služe za ritam pokreta. Kolekcijom dominiraju unikatne haljine od svile i kašmira u plavim, zelenim, crvenim i zlatnim tonovima, upotpunjene kožnim kaputićima s prepoznatljivim indijskim accessoireom.

Na pitanje kome je namijenjena nova kolekcija, Nataša odgovara: "Žena koja će se pronaći u ovoj kolekciji je topla, seksipilna, voljena i otmjena i nadasve vjerna tradiciji, ali pri tom ne mislim na tradiciju kao pojam strogoće. Mislim, na tradiciju kao primjer dosljednosti samoj sebi, svom duhu i doticaju sa iskonskom modom koju prilagođava sebi i svom životnom ritmu."

Modna revija kolekcije Nataše Kos za jesen/zimu 2009./2010. održat će se u petak 13. veljače s početkom u 20 sati.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije