Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije ga razvodnite

Istraživanje dokazalo da žlica do dvije jabučnog octa dnevno pomaže gubitku visceralne masti

Shuttershock
25.07.2022.
u 07:00

Oni koji su u studiji dnevno pili jednu žlicu octa u tri su mjeseca izgubili 1,2 kg, a oni koji su uzimali dvije žlice izgubili su 1,7 kg.

Iako se ne savjetuje jesti premasnu hranu i previše ugljikohidrata, otkriveno je da jabučni ocat pomaže u gubitku visceralne masnoće koja se prva topi kad se počne mršavjeti.

Stručnjaci inače jabučni ocat preporučuju kao pomoć pri mršavljenju, a neke su studije pokazale da smanjuje i visceralnu masnoću.

Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?

1/5

Uz to, brojna su istraživanja pokazala da može povećati osjećaj sitosti, što vodi do toga da osoba se jede manje kalorija i sagorijeva više sala na trbuhu.

Prema jednom istraživačkom radu, uzimanje jabučnog octa uz obrok bogat ugljikohidratima dovodi do pojačanog osjećaja sitosti, zbog čega su sudionici tijekom ostatka dana pojeli 200-275 kalorija manje nego kad ga nisu pili.

Nadalje, studija na 175 pretilih osoba pokazala je da je dnevna konzumacija jabučnog octa dovela do smanjenja masnoće na trbuhu i gubitka težine.

Koliko jabučnog octa treba piti?

Oni koji su u studiji dnevno pili jednu žlicu octa u tri su mjeseca izgubili 1,2 kg, a oni koji su uzimali dvije žlice izgubili su 1,7 kg. Naime kiselina koja se nalazi u jabučnom octu povećava enzim AMPK, za koji znanstvenici tvrde da povećava sagorijevanje masti i smanjuje proizvodnju masti i šećera.

Iako se žlica do dvije jabučnog octa dnevno smatra sigurnim za većinu ljudi i može dovesti pomoći u gubitku masnoće, trebali biste ga razrijediti vodom jer nerazrijeđeni ocat može nagrizati caklinu na zubima.

Prednosti jabučnog octa

  • Snižava kolesterol
  • Snižava šećer u krvi
  • Poboljšava simptome dijabetesa
  • Poboljšava zdravlje srca
  • Jača zdravlje kože

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!

Ključne riječi

Komentara 3

TT
tik tak
08:52 25.07.2022.

Zna li onaj tko je ovo pisao što znače dvije žlice pravog jabučnog octa dnevno...? Kroz sedam dana želudac bi izgorio...

MO
montello
14:08 25.07.2022.

Puno pomaze👍

Avatar @promatrač
@promatrač
09:14 25.07.2022.

Moj ćaća je pio najmanje čašu dnevno i opet se udebljao najmanje 20 kg. Za mene je, možda i ne najzdravija, ali zato najefikasnija metoda za mršavljenje, kombinacija: cigarete, kava, malo spavanja, umjeren sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije