Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve što ste htjele znati

Isprobali smo menstrualnu čašicu za kojom su poludjele žene diljem svijeta. Evo što smo otkrili....

Menstrualne čašice
Foto: PR FOTO
1/3
16.11.2016.
u 13:05

Bitno je naglasiti da se sva menstrualna krv tijekom korištenja slijeva u čašicu što je, u usporedbi s higijenskim ulošcima i tamponima, veliki plus na testu higijene i zdravlja

Menstrualne čašice postale su pravi hit u svijetu ženske intimne njege i higijene.

Iako su na tržištu još odavno, čini se kako je posljednje vrijeme porasla svijest o uporabi ovog proizvoda koji je u kratko vrijeme postao pravi hit među ženama. Iako smo ju koristili još prije desetak godina, odlučili smo provjeriti zašto je danas menstrualna čašica takav hit.

Proizvođač menstrualnih čašica Lily Cup, tvrtka Intimina, provela je anketu na 1500 korisnica. Ispitanice su potvrdile smanjenje mnogih neugodnosti koje često vežemo za menstrualni ciklus: smanjenje suhoće za 66%, neugodnih mirisa za 62% i smanjenje grčeva za 36%.

Odlučili smo provjeriti hoćemo li biti jednako zadovoljni.

Silikonsku čašicu trebalo je prvo ostaviti neko vrijeme u proključaloj vodi prije prve uporabe kako bismo bili sigurni da je potpuno čista. Kako se umeće, detaljno je prikazano u uputama koje su priložene uz sam proizvod.

Iako se može činiti komplicirano, samo umetanje prošlo je bez ikakvih poteškoća. Pred ovom je čašicom sada bio popriličan izazov: stavili smo na test praktičnost, uštedu, izdržljivost i udobnost.

Foto: PR FOTO

S obzirom na to da "drži" i 12 sati na dan, čašica je opravdala povjerenje. Čak i tijekom obilnijih krvarenja i intenzivnog treninga. Čak i nakon 10 sati uporabe, čašica nije "procurila". No, trebalo je provjeriti što znači izvaditi, isprati i ponovno umetnuti čašicu na radnom mjestu ili u kafiću. Taj dio "posla" može biti poprilično neuredan ako pri ruci nemate slavinu s vodom. Čašica se može isprazniti i ponovno umetnuti bez pranja prema uputama proizvođača, ali poželjno je imati vlažne maramice kako biste obrisali ruke prije no što izađete iz kabine i dođete do slavine. Potrebna je i doza opreza kod vađenja čašice kako se sadržaj ne bi izlio po odjeći, no već nakon prvog puta umetanja i vađenja, shvatite princip.

Nakon umetanja, čašica se "usidrila" i nije "procurila" niti nakon naglog mijenjanja položaja tijela. Neugodni mirisi, koji se inače javljaju tijekom menstrauacije, nekom više, nekom manje, uporabom čašice svakako su bili znatno "prigušeni".

Tijekom cijele menstruacije nije bilo potrebe za posezanjem za uloškom ili tamponom, čak niti tijekom noći, pa se opravdao i test uštede, posebice ako se uzme u obzir da proizvođač navodi da ovu čašicu možemo koristiti i do deset godina. Čašicu "ne osjećate" dok obavljate uobičajene dnevne poslove niti tijekom noći, a potrebno ju je samo isprati vrućom vodom prije ponovnog umetanja.

Bitno je naglasiti to da se sva menstrualna krv tijekom korištenja slijeva u čašicu što je, u usporedbi s higijenskim ulošcima i tamponima veliki plus na testu higijene i zdravlja.

Intimina Lily Cup, u potpunosti su izrađene od medicinskog silikona te je njihova uporaba i ekološki prihvatljivija nego uporaba tampona i higijenskih uložaka. Intimima Lily Cup menstrualne čašice možete nabaviti u hrvatskim ljekarnama, dm prodavaonicama te se mogu naručiti i online na www.intimina.com te web shopu abrakadabra.com.

Čašice se isporučuju s kutijicom za čuvanje u koju se čašica spremi nakon što je "složite poput harmonike" u veličinu malo veću od kovanice i uvijek možete nositi sa sobom bez straha da će vam zauzeti mnogo mjesta i bez strepnje možete čekati svoje menstrualne dane gdje god se nalazili.

>>Studentica nije vadila tampon 9 dana, spašavali joj život

Komentara 8

AL
Alza
23:19 16.11.2016.

Evo ja svoju smjestio u ludnicu. Potpuno je poludila.

SA
sasavt
11:54 17.11.2016.

fuj !

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:59 17.11.2016.

Baš mi je drago što sam muško.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije