Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLUCIJA U GLAČANJU

Može li ovaj uređaj totalno promijeniti mišljenje o peglanju?

Philips
Foto: Native tim VL
1/12
23.03.2023.
u 14:13

Kućanski poslovi ne moraju biti muka uz dobar uređaj koji bez kompromisa riješava sve izazove

Glačanje je prema anketama jedan od najomraženijih poslova i ženama i muškarcima, a svi znamo glavne krivce za to – onih nekoliko komada odjeće na koje potrošimo više vremena i živaca nego na glačanje kompletnog ostatka garderobe. Isprobala sam sve savjete koje možete pronaći online, no moram priznati da ni mali „trikovi“ nisu olakšali niti ubrzali moje umijeće glačanja.

Stoga sam odlučila da je konačno došlo vrijeme da isprobam uređaj o kojem već dugo slušam kao o pravoj revoluciji u glačanju – parnu postaju. Moj izbor je pao na Philips PerfectCare 8000 koji se na tržištu izdvaja „wow“ efektom Philips OptimalTEMP funkcije koja jamči da nikad neće uzrokovati progorijevanje nijedne tkanine. Uz ovu inovativnu tehnologiju više ne moramo gubiti vrijeme na namještanje temperature ili sortiranje odjeće jer nam omogućuje glačanje na jednoj jedinstvenoj postavci pogodnoj za sve tkanine. Ne moramo više paziti niti na naljepnice, print, slike, ukrase, nabore ili gumbe, dapače, ovaj uređaj potpuno sigurno možete ostaviti na odjeći ili dasci za glačanje.

Pa... isprobajmo.

Vrhunski, moderan dizajn uklapa se u svaki prostor i oplemenjuje ga
Foto: Native tim VL

Peglajte po svom

Na prvu me oduševila težina, odnosno lakoća samog glačala. Moram priznati, pribojavala sam se težine uređaja zbog postaje, no samo glačalo koje držimo u ruci teško je samo 0,8 kg te puno lakše i brže klizi od običnog glačala. Testiranje sam započela na najdražoj maxi haljini koja je dosad zahtijevala glačanje na najvišoj temperaturi i pari pa mi je na prvu bilo pomalo neobično što na Philipsovoj parnoj postaji ništa od tih funkcija nisam morala podešavati.

Philipsovo glačalo s lakoćom je izgladilo sve tvrde nabore
Foto: Native tim VL

Para se ispušta automatski i prilagođava brzini glačanja uz speed mode način rada stoga su para i pritisak bili jači što sam brže prelazila preko tkanine. Tvrdi nabori na haljini koje sam uobičajeno prolazila glačalom barem tri puta, ovaj su put naočigled brže i efikasnije nestali zahvaljujući jakoj i neprekidnoj pari koja prodire duboko u vlakna tkanine.

Uređaj karakterizira do 170g/min kontinuiranog ispusta pare i do 700g dodatnog ispusta pare – ovom se testiranju i suprug rado pridružio
Foto: Native tim VL

Posebno mi se svidjela funkcija automatskog vertikalnog glačanja zahvaljujući naprednom senzoru pokreta koji prepoznaje pokrete u svim smjerovima pa haljine, jakne ili zavjese možete lako osvježiti glačajući ih okomito.

Snažna para za najtvrdokornije nabore
Foto: Native tim VL

Odlučila sam ovu izuzetno korisnu funkciju odmah isprobati i na zavjesama, meni osobno možda najvećem antifavoritu za glačanje jer se pri svakom pranju maksimalno zgužvaju. Na moje veliko iznenađenje, već uz prvi okomiti potez pegle Philipsove parne postaje, tlak pare od 8,5 bara moje je zavjese savršeno izglačao uz minimalni trud i uštedu energije. To ja zovem „peglanje po svom“!

Tlak pare od 8,5 bara savršeno glača uz minimalni trud i uštedu energije
Foto: Native tim VL

Broj 1 u svijetu glačanja

Došla je na red i svilena haljina. Ovo je komad odjeće koji sam obukla tek nekoliko puta zato što mi je svako njezino glačanje doslovno izgledalo kao nemoguća misija, ali i tome je došao kraj – stopalo ove pegle toliko glatko klizi kroz sve vrste tkanine i ne ostavlja sjajne tragove da sam po prvi put osjetljivu svilu izglačala besprijekorno bez imalo straha od pregorijevanja.

I najosjetljivije tkanine sigurne su pod Philipsovim stopalom koje glatko klizi i ne ostavlja sjajne tragove
Foto: Native tim VL

Ovaj me primjer uvjerio da Philipsovu parnu postaju doslovno možete prisloniti na bilo koji materijal i biti apsolutno uvjereni u njegovu sigurnost. Malo smo se poigrali da dokažemo ovu teoriju... i doista, nijedan balon nije stradao za vrijeme snimanja ovih fotografija.

Zahvaljujući OptimalTEMP funkciji, Philips glačalo nikad neće uzrokovati progorijevanje
Foto: Native tim VL

Kao šećer na kraju sam ostavila većini najomraženije komade za glačanje, košulje, te nekoliko najosjetljivijih komada dječje odjeće. Muževu košulju koja ima najveću tendenciju gužvanja u pranju izglačala sam s nevjerojatnom preciznošću i brzinom u par koraka.

Košulju koja ima najveću tendenciju gužvanja u pranju izglačala sam s nevjerojatnom preciznošću i brzinom
Foto: Native tim VL

Glačanje uz pomoć vruće pare ubija veliki postotak bakterija na odjeći te pomaže u uklanjanju jakih mirisa koji su uobičajeni u deterdžentima, no često upravo minijaturne komade dječje odjeće nije lako izglačati jer se standardne pegle lako „zalijepe“ za osjetljiv materijal i trajno ga oštete. Srećom, Philipsova parna postaja dokazala je da joj ni ovo nije prevelik izazov pa je omiljena majica mog sina sterilna i izglačana, kao i svečani sako za posebne prilike.

Najosjetljiviji komadi dječje odjeće uz Philips su savršeno sterilni i izglačani
Foto: Native tim VL

Dodatne prednosti Philips Philips PerfectCare 8000 parne postaje:

  • veliki spremnik za vodu od 1,8 litara za duže glačanje bez prekida

  • automatsko isključivanje ukoliko je neaktivna 10 minuta tako da nema bojazni jesmo li je isključili po izlasku iz kuće

  • speed mode može skratiti vrijeme glačanja do 40% u usporedbi s klasičnim glačalom

  • sistem za uklanjanje kamenca uz svjetlosni indikator i zvučni signal upozorava kada je vrijeme za pražnjenje

  • grijača ploča otporna je na ogrebotine i lako klizi zahvaljujući bazi od nehrđajućeg čelika i 6-slojnom premazu s naprednim slojem titanija

Uvjerila sam se zašto je Philips već dugi niz godina broj 1 u svijetu glačanja i sa zadovoljstvom mogu reći da sam konačno pronašla partnera s kojim je lako raditi ono što želim jer mi svojom lakoćom upotrebe i savršenim rezultatima omogućava da odvojim vrijeme za sebe i svaki dan nesmetano „peglam po svom“.

Sadržaj nastao u suradnji s Philips Domestic Appliances.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije