Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razočaran i ljut

Ispričao na Redditu: 'Ostavio sam napojnicu od 15 posto, a ono što je konobarica napravila bilo je strašno...

Ilustracija
Borna Filic/Pixsell
21.08.2022.
u 07:00

Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 30 kuna i agresivnim tonom pitala: 'Nešto nije bilo u redu s hranom? Gdje je ostatak?'

 "Trebao je to biti ugodan ručak s prijateljem u restoranu i sve je bilo izvrsno, dok nije došlo do plaćanja", počeo je anonimni muškarac na Redditu svoju priču o konobarici koja mu je, kako kaže, pokvarila dan

"Bio sam s prijateljem u lokalnom kineskom restoranu gdje je i hrana sjajna, a gotovo da nije bilo nikakve interakcije s konobarima jer sam zbog koronavirusa i stol i jelo trebao unaprijed rezervirati online", rekao je. 

Konobari poručuju: Nemojte ovo raditi, od toga nam se diže kosa na glavi

Ilustracija
1/8

Račun je, kaže, iznosio samo 200-tinjak kuna, pa je ostavio 30 kuna napojnice, što je točno 15 posto, baš prema nepisanom pravilu o visini napojnice.

"Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 30 kuna i agresivnim tonom pitala: 'Nešto nije bilo u redu s hranom? Gdje je ostatak?'"

On je, piše, bio šokiran i zbunjen zbog takvog stava, najviše jer mu se nikad prije nije dogodilo da mu netko prigovori kako nije ostavio dovoljno veliku napojnicu. 

"Frustriran sam uzeo tih 30 kuna natrag i bez riječi izašao iz restorana, iako je ona još nešto glasno govorila dok smo odlazili", kaže.

Putem su se on i prijatelj složili da njeno ponašanje nije bilo normalno, ali se ipak zapitao je li trebao drukčije postupiti.

"Jesam li joj trebao dati veću napojnicu samo zato što je to tražila?" pitao je na Redditu, gdje su gotovo svi komentirali da je dobro postupio.

"Mislim da je 15 posto u redu, ja maksimalno ostavim 20 posto, a u ovom je slučaju razlika između 15 i 20 posto u nekoliko kuna, pa ne bi bilo nikakve razlike", napisao je jedan korisnik, a drugi je rekao kako je više puta kad su drugi plaćali vidio da uopće ne ostavljaju napojnice daleko pristojnijim i angažiranijim konobarima, pa se nema zbog čega preispitivati.

Znate li što trebate napraviti ako vas ubode osa? Nekoliko stvari nikako ne biste smjeli!

 

 

Ključne riječi

Komentara 48

Avatar nekakav
nekakav
08:11 21.08.2022.

I sad još pojašnjenje da se to nije dogodilo u hrvatskoj, a da su iznosi u kunama namješteni...

HH
Hrvoje Hrk !!
08:02 21.08.2022.

Kakva glupost..kakve napojnice...jel dobiš plaću za taj poso kaj radiš-Dobiš !! ..ko vrag meni u firmi daje napojnice...ajd onaj tringlet kad zaokružiš na vise ..ak je ceh 56 veliš 60 i dobro je ili 117 pa na 120 ali te cifre 20 ili 15 posto...halooo

Avatar R2D2
R2D2
09:49 21.08.2022.

Inače, na mjestu Francka bih tužio autora teksta, jer stavlja fotku šalice s logom njihove kave uz negativan tekst koji s njima nema veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije