Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amar Bukvić:

'Iznimno mi je važno biti okružen ljudima koji zrače pozitivnom energijom'

Amar Bukvić
Foto: Privatni album
1/3
19.11.2014.
u 11:25

Na daskama koje život znače, publika ga od ove jeseni ima prilike gledati u Gavellinoj predstavi Hrvatski bog Mars.

Poznati hrvatski glumac Amar Bukvić, kroz godine djelovanja na sceni istaknuo se kao jedno od najtalentiranijih i najtraženijih glumačkih imena današnjice, a rezultat toga su brojni angažmani i uloge u kojima Amara imamo prilike pratiti ove sezone.

Novost je svakako kazališna predstava Hrvatski bog Mars u njegovoj matičnoj Gavelli, a budući da ne može odoljeti televiziji, Amara ćemo gledati i u RTL-ovoj seriji Vatre ivanjske. Sve o svom glumačkom poslu, ali i modi, glumac je otkrio u razgovoru za Fashion.hr Style Community.

Na daskama koje život znače, publika ga od ove jeseni ima prilike gledati u Gavellinoj predstavi Hrvatski bog Mars.

Što te privuklo novoj ulozi i što ti je kod nje bio najveći izazov?

Izazov je zapravo odlična riječ jer se ovaj put radilo o nečemu potpuno novom s čime se, do sada, nisam imao priliku susresti. Krležu sam prvi put radio još kao student, na Akademiji, no ovdje je Hrvatski bog Mars zahtjevniji utoliko što cijelo vrijeme alterniram između Krležinog Vida - zagorskog seljaka regrutiranog u vojsku za vrijeme Prvog svjetskog rata i Ivana, zaposlenika suvremene korporacije kojemu je izmakao veliki financijski bonus.

Predstava se, u režiji Sebastijana Horvata, bavi propitivanjem odnosa modernog društva prema pojedincu, čija je jedina vrijednost i mjerilo novac. Jedan potpuno drugačiji Krleža pa sam sretan što je predstava tako dobro prihvaćena, i od publike od kritike.

Osim u glumačkim, jako dobro plivaš i u modnim vodama, a u prošlosti si nekoliko puta bio zaštitno lice poznatih domaćih brandova. Kakvo je iskustvo zamijeniti kazališne daske i pozirati kao model pred objektivom fotografa?

Ponekad, ukoliko mi se neki brand zaista sviđa i smatram da pristaje uz moju osobnost, odazovem se pozivu i na takvu suradnju. Predočim si to kao novu ulogu, nama glumcima je sve manje-više neka vrsta uloge. Svi domaći, pa i strani brandovi, čije sam zaštitno lice bio uvelike odgovaraju onome što ja jesam, stoga je i naša suradnja bila užitak.

Od ideje na papiru do realizacije na pozornici dalek je put. Koje trenutke tog proizvodnog procesa najviše cijeniš? Što te najviše puni pozitivnom energijom?

Puno je tu faktora koji tek cjelinom daju takav osjećaj. Prvo se, naravno, moraš pronaći u ulozi, zatim je tu dobra suradnja s redateljem, ovaj put s izvrsnim Sebastijanom Horvatom i ekipa, odnosno kolege s kojima si zapravo cijelo vrijeme na sceni. Svi trebate osjećati predstavu jednako jer, vjerujte mi, publika to osjeti. No, kad vam je kazalište prva ljubav, kao meni, onda ste sretni što zapravo “živite” u kazalištu.

Foto: Robert Demo

Foto: Privatni album

Brojni angažmani kojima si posvećen ne ostavljaju ti mnogo slobodnog vremena… Koji su ti omiljeni načini relaksacije?

Moram priznati kako su takvi trenutci zaista rijetki, ali sam ih zato naučio više cijeniti. Osim kazališta, veliki sam filmofil pa volim pogledati i sve novitete filmske industrije, posebice sam obožavatelj skandinavske kinematografije. Osim toga, volim skoro pa sve sportove. Zavisno od godišnjeg doba i grada u kojem se zbog snimanja i gostovanja probudim, izmjenjujem trčanje, plivanje, biciklizam ili odlazak u teretanu.

Vikendi u Zagrebu su uglavnom rezervirani za prirodu i odlazak na Sljeme, Maksimir ili Jarun, a kako ljetujem najčešće na Braču, u kući koja se nalazi neposredno do mora, najveći užitak mi je ranojutarnje plivanje prije buđenja ostatka ukućana. To mi ujedno donosi i zadovoljstvo i mir. Osim toga, iznimno mi je važno biti okružen ljudima koji zrače pozitivnom energijom. Čini mi se da su se tako nekako i posložili moji najbliži prijatelji. Naravno da svi ponekad imaju svoje probleme, ali bitno je da njihov karakter odlikuje pozitivno razmišljanje, optimizam, smisao za humor, svestranost i slično.

Cijeli intervju s glumcem Amarom Bukvićem pročitajte na portalu Fashion.hr Style Community.

>>Amar Bukvić sa suprugom Almom dobit će sina početkom proljeća

>>Amar Bukvić u liku pohlepnog Leona novo je pojačanje Vatri ivanjskih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije