Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel stručnjakinje

Instruktorica plivanja za djecu poručila roditeljima: 'Nemojte im kupovati plave kupaće'

TikTok/@springhill.isr
14.04.2023.
u 14:30

Ja sam bivši spasilac i to je apsolutno točno!, piše jedan korisnik u komentarima. “Svaka nijansa plave je teško vidljiva, kao i sve pastelne boje”.

Instruktorica plivanja za djecu i bebe Amerikanka Nikki Scarnati na društvenim je mrežama objavila video u kojem roditelje upozorava da kupaće gače i kostimi u boji vode spasiocima mogu onemogućiti da na vrijeme uoče dijete koje treba pomoć; te je apelirala na roditelje da ih izbjegavaju i da djeci kupuju kupaće u drugim bojama.

Kako bi to demonstrirala, Scarnati je snimila video sa svojom malenom kćerkom koja pliva u bazenu odjevena u plavi jednodijelni kupaći kostim. Na videu se; koji je inače pogledan više od 4,6 milijuna puta; može vidjeti glava djevojčice na površini vode, no tijelo pod vodom se vidi puno slabije. 

@springhill.isr Just dont do it! Why think about which bathing suits for the splash pad? Just buy bright ones!! ☀️☀️ #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #springhillisd ♬ original sound - Spring Hill ISR Nikki Scarnati

Scarnati, inače iz Tennesseeja, SAD, kaže kako je plavi kupila kupaći kćeri kupila samo za potrebe ovog videa, te kako joj ga inače nikada ne oblači jer je "iste boje kao okruženje".

“Zato izbjegavajte plave kupaće kostime”, kaže ona, dodajući kako je malena snimljena u mirnoj vodi bazena, bez druge djece koja se kraj nje igraju i prskaju.

Ona za djecu predlaže kupaće u jarkim i lako uočljivim bojama. “Ja sam bivši spasilac i to je apsolutno točno!” komentirao je jedan korisnik. “Svaka nijansa plave je teško vidljiva, kao i pastelne boje općenito.”

“Nikad sama ne bih pomislila na to, hvala!”, napisao je drugi. “Ja curicama dajem satove sinkroniziranog plivanja i uvijek zbog toga tražim roditelje da im obuku kostime jarkih boja,” napisala je jedna mama.

Inače, prema američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, utapanje je za djecu od 0 do 17 godina drugi vodeći uzrok smrti od nenamjernih ozljeda, a prvi za djecu između prve i četvrte godine, prenosi NY Post.

Mama pokrenula raspravu online: 'Djecu ne treba kupati svaki dan, a ni ne moraju piti bljutavu vodu'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije