Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNO RJEŠENJE

Indira Levak otkrila kako je riješila jedan od najčešćih problema: 'Ovo mi je bila najpametnija odluka'

LUNOS
Foto: LUNOS
1/5
07.01.2023.
u 08:00

Od pjevačice i dizajnerice interijera saznali smo kako je riješila problem vlage u svojim nekretninama u Istri i Zagrebu te poboljšala kvalitetu stanovanja za sebe i svoju obitelj

Miris vlage u zraku i ružne crne mrlje po uglovima prostorija nažalost nisu neuobičajena pojava u većini domova. Problemi s različitim vrstama vlage mogu se javiti tijekom cijele godine te uzrokovati plijesan u stambenim prostorima koja nije samo neugodna za gledanje, nego i štetna za zdravlje. Plijesan i vlaga mogu se pripisati nedovoljnom prozračivanju zbog ugrađenih visokokvalitetnih prozora i dodatne hidroizolacije na nekim dijelovima koji hermetički zatvaraju sve zidove i tako onemogućavaju protok zraka. S problemom vlage suočila se i naša poznata pjevačica i dizajnerica interijera Indira Levak te nam u razgovoru otkrila sigurno i kvalitetno rješenje kojim se oduševila.

„Svi koji imaju nekretnine na moru i to u neposrednoj blizini mora, znaju koliko je tu problema s vlagom. To nije problem gradnje, već blizina mora. Uvijek van sezone imate miris vlage u zraku i teško se toga riješiti ako ne živite u toj nekretnini i kontinuirano ju provjetravate. Problem s mirisom vlage u prostoru imali smo i u stanu u Zagrebu koji je u starogradnji“, ispričala nam je Indira.

Zbog čestih problema s vlagom, plijesni i ustajalim zrakom s kojima se većina nas susrela u vlastitom domu ili kod prijatelja, kako u starijim zgradama, tako i u novogradnjama, posljednjih godina uvelike se povećao trend ugradnje decentraliziranih ventilacijskih sustava, među kojima je LUNOS vodeći u Europi.

Upravo se s ovim ventilacijskim sustavom susrela Indira Levak kada je na internetu naišla na članak o iskustvu zadovoljnog korisnika u kojem opisuje kvalitetu LUNOS filtera i kako su mu riješili problem s vlagom i neugodnim mirisom.

„Budući da suprug i ja imamo apartmane na moru i u Zagrebu u starogradnji, jako nas je zainteresirao asortiman LUNOSA. Počela sam istraživati, googlati, čitati na forumima iskustva kupaca i svi su imali samo riječi hvale“, prepričava Indira.

Bolja kvaliteta života

Sustav LUNOS iznimno je jednostavan za montažu te ne zahtijeva ugradnju cijevi, što montiranje čini brzim i ne zahtijeva veće intervencije. Prikladan je za montažu u starije kuće ili stanove, kao i u novogradnju, zbog čega se Indira sa suprugom Miroslavom odlučila za ugradnju u Zagrebu i Istri.

Foto: LUNOS

„Uzeli smo filter LUNOS za jedan apartman, za probu. Ja sam vam skeptična djevica po horoskopu, nikada se ne zaletavam i ne vjerujem slijepo reklamama. Volim isprobati. Već nakon mjesec dana osjetila se velika promjena. Nema mirisa i nema vlage. Kada sam se uvjerila u djelotvornost, ugradili smo i u ostale apartmane u Fažani, ali i u Zagrebu, u stan koji je u starogradnji i također je imao problem s mirisom vlage u prostoru. Sve ono što nas je smetalo i nismo mogli riješiti sada je riješeno ovim ventilacijskim sustavom“, objašnjava Indira.

Ugradnja ventilacijskog sustava LUNOS omogućuje stalni dotok svježeg zraka u vaš stan, dok se potrošeni neprekidno odvodi ventilatorskom jedinicom izravno kroz kanal ili vanjski zid. Tako smanjujete količinu vlage u prostorijama i sprječavate nastanak plijesni na zidu, kondenzata i neugodnog mirisa, odnosno sebi i svojoj obitelji poboljšavate kvalitetu stanovanja. Svi LUNOS elementi također imaju ugrađenu zaštitu od buke i alergija, a antialergijski filter je periv i ne treba ga mijenjati.

Foto: LUNOS

Indira Levak nam je otkrila i da je sam proces dogovora sa stručnjacima iz LUNOSA išao vrlo glatko: „Nakon mog upita ekipa je izašla na teren i predložila mi gdje ugraditi LUNOS ventilacijski sustav i koje jedinice. Nakon mojeg potvrđivanja, dogovorili smo termin ugradnje i sve je bilo riješeno u jednom danu. Zaista profesionalno i brzo, što uistinu cijenim“.

Indira je prisustvovala montaži te se osobno uvjerila u njezinu jednostavnost: „Bili su brzi i čisti, a i ja sam im malo pomogla s usisavačem dok su bušili. Ne mogu ja samo stajati sa strane i gledati, hahaha“, poručila je uvijek dobro raspoložena pjevačica.

Foto: LUNOS

Sigurno i trajno rješenje

Ventilacijski sustav LUNOS radi 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, troši iznimno malo energije te ujedno uštedi do 30% više energije u odnosu na prozračivanje putem prozora.

Indira i suprug Miroslav u njegovu su se učinkovitost uvjerili rekordno brzo: „Nevjerojatno je koliko malo vremena treba da se osjeti promjena, u Zagrebu smo osjetili već nakon tjedan dana veliku promjenu, a u Fažanu smo došli nakon mjesec dana što su apartmani bili zatvoreni. Ušli smo unutra i nije bilo mirisa ni vlage. Ovo mi je bila najpametnija odluka i žao mi je što se nisam ranije upoznala s asortimanom Lunosa“, zaključila je oduševljena Indira.

Foto: LUNOS

Pjevačica i dizajnerica interijera tako je postala jedna od brojnih zadovoljnih korisnika sustava LUNOS koji je usklađen s njihovim potrebama te se njime upravlja na temelju vrijednosti vlage u zraku. Volumen zračnog toka povećava se ili smanjuje ovisno o vlažnosti potrošenog zraka te su na taj način prostorije dovoljno prozračene, ali tek onoliko malo koliko je to moguće. 

Plijesan i vlaga, kao i njihova prevencija, među glavnim su razlozima za odluku o ugradnji sustava LUNOS koji predstavlja sigurno i trajno rješenje s kojim ćete dugoročno stati na kraj najčešćim problemima svakog kućanstva. Ventilacijski sustavi LUNOS svojim korisnicima pružaju ugodnu, čistu i higijensku ventilaciju svih životnih prostora te ostavljaju zidove suhima i bez plijesni. Također će vam omogućiti znatnu uštedu pri grijanju, uz relativno niske troškove investicije i rada, te provjerenu kvalitetu i sigurnost koju iznova potvrđuju novi zadovoljni korisnici. Više informacija dostupno je na LUNOS web stranici i kontakt broju 01 4816 581.

Sadržaj nastao u suradnji s LUNOS.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije