Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Idući tjedan očekuju nas ponovno tri vruća dana i - nove kiše

plaža
Goran Kovačić
07.08.2010.
u 10:02

Spuštanje temperature za desetak stupnjeva nije veliki šok za organizam, dok nagli rast donosi Hitnoj službi pune ruke posla

S visokim temperaturama taman smo se naučili nositi, kad su se spustile za desetak stupnjeva. No, prognoze kažu da nas idući tjedan ponovo očekuju vrućine. Dok će se na kontinentu živa u termometru zaustaviti na oko 30 stupnjeva, na Jadranu će se već početkom idućeg tjedna popeti iznad 30. Dok se mladi ipak lakše prilagođavaju, starije osobe i kronični bolesnici moraju se pripremiti za ponovne vrućine.

– Važno je biti spreman na promjenu temperature, te biti prikladno slojevito odjeven. Nikad nije zgorega istaknuti da valja piti dovoljno tekućine. Dok pad temperature od desetak stupnjeva nije toliko stresan za organizam, povećanje ipak jest – upozorava dr. Davorka Muškardin, zamjenica pročelnika operativne smjene Hitne službe u Zagrebu. U Hitnoj službi, ističu, tijekom vrućih dana imaju više intervencija na javnim mjestima, upozoravaju da treba pripaziti pri izlasku i u trenucima kad sunce ne prži, te izlaske ograničiti na nužne. Liječnici upozoravaju da je važno zaštititi se od opasnih UV zračenja i u takvim, oblačnim razdobljima zbog povišenog tlaka zraka, te da nije uputno izlaziti ujutro iz kuće natašte.

– Ljeto je i naš organizam ipak očekuje visoke temperature, pa se samo treba prikladno pripremiti za ponovne vrućine – kazuje dr. Muškardin u iščekivanju nastavka ljeta.

Ključne riječi

Komentara 2

BK
bez_komentara_2
17:43 07.08.2010.

Ne bojim se ni leda ni grmljavite! U Slavonskom brodu se sve istrese,a nas samo osviježi.Već mi ih je žao.

SB
sbb
00:41 08.08.2010.

OK je kad je vruce ali neki nam gosti bas ne podnose Oluje..... ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije