Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Ideje za organizaciju koje će vam olakšati život

Portal Vivre.hr donosi vam savjete za organizaciju kuće koji će vam pomoći da se bolje osjećate u svom domu
30. lipnja 2021. u 11:04 366 prikaza
Foto: Vivre.hr
Pogledajte galeriju 1/2

Organiziranje prostorija u vašem domu može se činiti kao nemoguća misija, no s pravom strategijom cijeli vaš dom može biti uredan i pregledan. Svakako si omogućite vrijeme za postizanje ovog cilja. Organizirani dom ogroman je projekt, zato nemojte previše pritiskati sebe da biste brzo završili. Umjesto toga, uživajte u pothvatu i znajte da ćete na kraju putovanja imati lijepo organiziran dom. Portal Vivre.hr donosi vam savjete za organizaciju kuće koji će vam pomoći da se bolje osjećate u svom domu. 

Pretvorite svoju ''ladicu za smeće'' u svakodnevnu ladicu

Umjesto da je nazivate ladicom za smeće, smatrajte je ladicom za svakodnevnu upotrebu. Kombinacija predmeta obično završi u ovoj ladici, uključujući baterije, spajalice, škare, traku i slične stvari. Izraz "ladica za smeće" nagovještava da je ladica napunjena smećem i beskorisnim predmetima. No svakodnevna ladica točno objašnjava što je to: ladica koju često koristite jer sadrži razne korisne predmete. Gledanje na ladice na ovaj način moglo bi vam pomoći da je ne napunite predmetima kojih biste se zapravo trebali riješiti. Ovo vrlo lako možete postići dodavanjem raznih dodataka za organizaciju.

 | Autor : Vivre.hr Foto: Vivre.hr

Organizirajte svoje začine

Pronaći začin koji trebate dok kuhate ponekad zna biti prava gnjavaža. Ako je to slučaj, odlučite se za organizator za začine smješten u duboke ormare. Razni organizatori omogućuju vam jednostavan pristup začinima, ali i njihovo označavanje. Sada vaša hrana nikada neće izgorjeti na štednjaku dok preturate po ormariću kako biste pronašli začin ili sastojke koje trebate.

Izgradite Grab-and-Go stanicu za čišćenje

Čistoća i organizacija idu ruku pod ruku, a sustavi su ključni za održavanje vašeg doma u organizaciji. Stvaranjem stanice za čišćenje možete pojednostaviti i organizirati zalihe u jednoj zatvorenoj jedinici, primjerice u kanti u koju ste stavili pomagala za čišćenje. Svi dodatni predmeti koje rjeđe koristite mogu se pohraniti ispod sudopera. Ovo čini vaš dom organiziranim tako da ne morate ići u potragu za stvarima kad vam nešto zatreba.

Uredite svoj ormar od temelja

ROYGBIV je omiljeni izraz mnogih profesionalnih organizatora. Skraćenica označava sve dugine boje (crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, indigo i ljubičasta) i može vam pomoći da odjeću u ormaru organizirate prema boji i učinite ormar vizualno privlačnim. Također možete u boji koordinirati svoje knjige, razne  potrepštine i bilo koju drugu kategoriju predmeta koja ima više boja. Nedostaje li vam prostora, potražite novi komad namještaja ili organizatore za vaš postojeći ormar.

Dodajte pregrade za ladice za dodatni prostor

Maksimalno povećajte kapacitet skladištenja i organizaciju vaših ladica pomoću organizatora za ladice. Jedna pregrada za ladice trenutno stvara zasebne kategorije za prostor, tako da sve ima svoje mjesto. U nju možete smjestiti i više predmeta jer razdjelnici olakšavaju vertikalno slaganje stvari.

Koristite kutije za cipele

Kutije za cipele sprječavaju da se cipele zapraše i oštete zbog nabacivanja drugih cipela na njih. Za funkcionalnu organizaciju kupite prozirne kutije za cipele kako biste na brzinu mogli lako pronaći sve svoje cipele. Mnoge od ovih kutija omogućuju vam čak i otvaranje s prednje strane, tako da ne morate premještati hrpe kutija da biste došli do željenog para cipela.

 | Autor : Vivre.hr Foto: Vivre.hr

Organizirajte svoju sezonsku odjeću

Dva puta godišnje provedite dan pakirajući sezonsku odjeću. U ovom trenutku razmislite o doniranju odjeće koju niste nosili tijekom prethodne sezone. To će spriječiti da se vaš ormar pretrpa i da se odjeća nagomila. Ako u vašem ormaru ima mjesta, sezonsku odjeću spremite na gornju policu, tako da je lako možete vratiti kad se sezona promijeni. Ako nemate prostora, spakirajte odjeću u hermetički zatvorenu posudu i spremite je u prostoriju u kojoj neće biti ekstremno vruće ili hladno. Istražite dodatke za pohranu odjeće ovdje.

Stupile na snagu
Stroge preventivne mjere u cijeloj Hrvatskoj: Pojavila se visoko patogena ptičja gripa
Abbott Nutrition
Akcija za djecu diljem svijeta
I Modrić se uključio u akciju: Tvrtka koja posluje i u Hrvatskoj sklopila suradnju s Real Madridom, evo o čemu se radi