Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zeleni dizajn

I sobno bilje može imati cool stil: razigrajte 'kućice' svojih lončanica

interior (1)
Foto: Arhiva VL
1/17
24.08.2011.
u 16:31

Biljke su jedinstven živi "materijal" za oplemenjivanje prostora – pokažite svoje zelene ljubimce u punom sjaju!

Ukrašavanje doma biljkama među najefektnijim je načinima uljepšavanja prostora, osobito ako svoje zelene ljubimce smjestite u neobične tegle! U njima im neće biti neudobno, baš naprotiv – moderne kreacije u pravilu imaju posebne sustave navodnjavanja za optimalan uzgoj bilja.

Biljke će izvrsno uspijevati u vrećama Urban Garden koje je Patrick Nadeau osmislio za Authentics. Vreće od (vodo)otporne tkanine napunjene su posebnim glinenim granulama i mogu stajati bez podmetača na podu, stolu, prozorskoj dasci... Odlično izgleda i vreća u obliku jastuka Grow Bag koju je Martino D'Esposito dizajnirao za Ligne Roset.

Kultni je primjer "otkvačenog" uzgoja bilja Sky Planter, naizgled obična tegla koja visi – naopako. Djelo Patricka Morrisa nazivaju novom definicijom sile teže jer, zahvaljujući posebnom sustavu drenaže, zemlja se ne rasipa, a voda ne curi iz tegle. Britanski Vitamin potpisuje dizajnersko rješenje tegle IV Plant Pot za "intravenozno" zalijevanje bilja infuzijom, a Studio Schulab kreirao je svjetiljku-teglu Light Pot čije je sjenilo na teleskopskom stalku koji "raste" zajedno s biljkom.

Dizajnerski čarobnjak Karim Rashid za Vondom je stvorio Doux, stolić koji u uspravnom položaju postaje tegla za biljku. Neobični oblici i intenzivne boje glavni su aduti i Plustovih velikih, skulpturalnih "vaza" za biljke: totema Giotto Max Rene, plutajuće tegle Ninfea, "zgužvane" vaze Saving/Space/Vase... Ove kreacije dostupne su i u svjetlećim verzijama.

Jakob Heiberg odlučio se za praktični minimalizam. Komplet teglica za uzgoj začinskog bilja Herb Stand sadrži i škare, kako biste lako odrezali svježe začine kad god vam zatrebaju.

Tražite li originalan način za pokazivanje obiteljskih fotografija, super rješenje nudi kazahstanski Good Studio koji je osmislio tegle The Facepot, u koje se mogu umetnuti slike. Istaknete li lice u prvi plan, biljka postaje frizura!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije