Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTZ

HTZ dodjeljuje nagrade „Zlatna penkala“ za najbolje inozemne turističke novinare u 2020. godini

Iako je turistička sezona na kraju gostiju u Dubrovniku još uvijek ima
Grgo Jelavic/PIXSELL
14.06.2021.
u 12:11

U sklopu dodjele nagrada 15 novinara, blogera i influensera iz 11 zemalja upoznaje južnu Istru

Hrvatska turistička zajednica organizira dodjelu nagrada „Zlatna Penkala“ koja će se po 17. put dodijeliti izabranim inozemnim turističkim novinarima i blogerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj, iznimno zahtjevnoj i teškoj turističkoj  godini. Svojim pozitivnim i afirmativnim izvještavanjem i objavljivanjem sadržaja,  odabrani novinari, blogeri i inflenseri iz Austrije, Belgije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Italije, Češke, Slovačke, Nizozemske, Poljske i SAD-a  pridonijeli su vidljivosti i promociji Hrvatske u Europi i svijetu.

Svečana dodjela nagrada održat će se u srijedu, 16. lipnja u hotelu Park Plaza Histria u Puli s početkom u 18:30 sati, a u sklopu događanja organizirano je trodnevno organizirano putovanje po južnoj Istri, koje traje do 17. lipnja, a na kojem će sudjelovati 15 inozemnih novinara, blogera i inflensera u pratnji djelatnika iz ureda Predstavništava HTZ-a u inozemstvu.

S obzirom na propisane epidemiološke uvjete, na dodjeli nagrada i organiziranom putovanju sudjeluje po nekoliko predstavnika iz tri kategorije, odnosno dobitnici nagrade za najbolju reportažu tiskanog ili online medija (časopisi, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio) te za najbolju blog objavu (blogeri, društvene mreže). U svakoj kategoriji odabrat će se najznačajnija nagrada „Zlatne penkale“ - Grand prix.

Domaćini i organizatori događanja su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednice Istarske županije te partneri na lokalnoj razini, odnosno Turistička zajednica grada Pule zajedno s ostalim turističkim zajednicama Južne Istre.

Sudionici studijskog putovanja danas, 14. lipnja obići će Pulu, odnosno gradski centar, Arenu i Kuću istarskog maslinovog ulja. U utorak, 15. lipnja predviđen je odlazak na Brijune, upoznavanje Male ribarske akademije u Fažani i posjet arheološkom nalazištu Nezakcij, dok je u srijedu, 16. lipnja planiran odlazak u Arheološki park Vižula u Medulinu, razgledavanje Malina, obilazak Vodnjana i tematskog parka Kažuni. Istog dana, u večernjim satima, održava se svečana dodjela nagrada, a prije samog odlaska, u četvrtak 17. lipnja moguć je i obilazak pulskog Aquariuma.

Dugogodišnjom dodjelom „Zlatne penkale“ Hrvatska turistička zajednica ističe vrijednost profesionalnog pristupa pisanju i izvještavanju o Hrvatskoj u inozemnim medijima te na taj način želi zahvaliti inozemnim novinarima na doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma u svijetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije