Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 215
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o kruhu
Povratak na članak

Htio je znati što jede njegova obitelj, a sada opskrbljuje 60-ak trgovina

Dok čekamo 16. listopada, Dan kruha, upoznajte riječkog glumca koji je kazalište zamijenio pekarnicom

Komentari 5

Avatar abakus
abakus
22:48 10.10.2014.

Presudna je razlika ipak u vrsti pšenice. Nekad se uzgajala pšenica visokog rasta stabljike koja je bila osjetljiva na vjetar (polegla bi u slučaju kakve jače oluje i propala). Ona je zamijenjena vrston koja ima kraću stabljiku i puno je manje osjetljiva. No razlika nije samo u visini stabljike, već i u kvaliteti zrna, jer je ova druga hibrid i brašno od njezina zrna nije po okusu ni približno staroj vrsti. Zato današnji kruh ne može biti nikad onog okusa koji je imao nekadašnji, ma kako se pomno pripremao i pekao.

VL
Avatar MAXI
MAXI
23:58 10.10.2014.

Kad smo već kod kruha ja ga svaki dan sam mijesim i pečem,,i to je meni ok, ali kada će već netko shvatiti da kupovni narodni ili bijeli i kako se već zove uopće nije kruh kakvoga se poznaje,pa koliko mi je poznato samo nekakve zamijene i aditivi a brašna svega (i to upitno) nekih 20%,zar nevide kakvi su dvorci napravili pekari a prodaju narodu otrov. Zar ,, Oni ,, koji su plaćeni za kontrolu ne jedu taj kruh????Namočite u vodu kupovni kruh ili domaći ,,kupovni se pretvori u pjenu a domaći je isti samo je mokar! Etotoliko i razmislite malo jer zdravljeipak ulazi na usta.

VL
Avatar The Knight Plums
The Knight Plums
00:51 11.10.2014.

Dokazano: Monsatnov genetski modifičiran kukuruz i herbicid Roundup uzrokuju rak!

VL
Avatar The Knight Plums
The Knight Plums
00:22 11.10.2014.

Jeste li ikada čuli riječ Cree i Ojibwa, onda znata da je u pitanju Assiniboine, Hohe, Stone Indians pleme prerijskih Indijanaca jezične porodice Siouan, nastanjeno u historijskim razdobljima u dolinama rijeka Saskatchewan i Assiniboine u Kanadi i jakom brašnu s puno proteina a zove se Manitoba, tu je tajna kruha. Od jednog zrna pšenice proizvodi se 4 vrste brašna. Tipo 00 jezgra zrna brašno za slatkiše, Tipo 0 braso za kruh i pizu, pa Tipo 1 brašno kojeg se miješa sa Tipo 00 i 0 za ih ojačati. Pa Tipo 2 i integralno brašno od cijelog pšeničnog zrna.

VL
TH
than
12:06 11.10.2014.

Nema do domaceg kruha iz krusne peci... Jedino, svakodnevna konzumacija kruha i nije bas najzdravija opcija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.