Htio je znati što jede njegova obitelj, a sada opskrbljuje 60-ak trgovina
Dok čekamo 16. listopada, Dan kruha, upoznajte riječkog glumca koji je kazalište zamijenio pekarnicom
Komentari 5
Kad smo već kod kruha ja ga svaki dan sam mijesim i pečem,,i to je meni ok, ali kada će već netko shvatiti da kupovni narodni ili bijeli i kako se već zove uopće nije kruh kakvoga se poznaje,pa koliko mi je poznato samo nekakve zamijene i aditivi a brašna svega (i to upitno) nekih 20%,zar nevide kakvi su dvorci napravili pekari a prodaju narodu otrov. Zar ,, Oni ,, koji su plaćeni za kontrolu ne jedu taj kruh????Namočite u vodu kupovni kruh ili domaći ,,kupovni se pretvori u pjenu a domaći je isti samo je mokar! Etotoliko i razmislite malo jer zdravljeipak ulazi na usta.
Dokazano: Monsatnov genetski modifičiran kukuruz i herbicid Roundup uzrokuju rak!
Jeste li ikada čuli riječ Cree i Ojibwa, onda znata da je u pitanju Assiniboine, Hohe, Stone Indians pleme prerijskih Indijanaca jezične porodice Siouan, nastanjeno u historijskim razdobljima u dolinama rijeka Saskatchewan i Assiniboine u Kanadi i jakom brašnu s puno proteina a zove se Manitoba, tu je tajna kruha. Od jednog zrna pšenice proizvodi se 4 vrste brašna. Tipo 00 jezgra zrna brašno za slatkiše, Tipo 0 braso za kruh i pizu, pa Tipo 1 brašno kojeg se miješa sa Tipo 00 i 0 za ih ojačati. Pa Tipo 2 i integralno brašno od cijelog pšeničnog zrna.
Nema do domaceg kruha iz krusne peci... Jedino, svakodnevna konzumacija kruha i nije bas najzdravija opcija.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Presudna je razlika ipak u vrsti pšenice. Nekad se uzgajala pšenica visokog rasta stabljike koja je bila osjetljiva na vjetar (polegla bi u slučaju kakve jače oluje i propala). Ona je zamijenjena vrston koja ima kraću stabljiku i puno je manje osjetljiva. No razlika nije samo u visini stabljike, već i u kvaliteti zrna, jer je ova druga hibrid i brašno od njezina zrna nije po okusu ni približno staroj vrsti. Zato današnji kruh ne može biti nikad onog okusa koji je imao nekadašnji, ma kako se pomno pripremao i pekao.