Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomodno

Hrvatski su korisnici Twittera mlađi muškarci, žene ga ne vole

Twitter
AFP/PIXSELL
23.09.2010.
u 09:00

Više od polovice anketiranih korisnika ovim internetskim društvenim servisom koristi se istodobno za posao i zabavu.

Čak 190 milijuna ljudi u svijetu, procjenjuje se, ima svoj profil na Twitteru, društvenom servisu kojem u našoj regiji tek u posljednje dvije godine raste popularnost.

Oko 70 posto korisnika u regiji su muškarci, a gotovo 40 posto je onih između 17 i 26 godina. Tek nešto manje (34%) korisnika iz regije su osobe od 27 do 33 godine. Najviše je korisnika fakultetski obrazovano (46%) i zaposleno (61%). Tridesetak posto su, pak, studenti, dok među ispitanicima nema ni jedne – kućanice.

Pokazali su to rezultati ankete koju su proveli web strateg Peđa Pušelj, autor bloga Blogowski.eu, te strateg za internetski marketing Ivan Brezak Brkan, osnivač internetske stranice Netokracija.com.

Zanimljivo je da se čak 59 posto korisnika Twittera tim servisom koristi istodobno za posao i zabavu, dok se njih četiri posto njime koristi samo za posao. Tek osam posto na Twitter se priključuje zato što im je dosadno.

Inače, 39 posto anketiranih korisnika ‘'priključeno'’ je cijeli dan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije