Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dizajner svjetskog glasa

Hrvatski dizajner za kojim luduju Kelly Clarkson i Demi Lovato na Fashion Week Zagreb by Afrodita

Maestro Sylvio
Foto: PR FOTO
1/12
01.06.2016.
u 11:03

Njegova haljina koju je na ovogodišnjim Grammyima nosila pjevačica Jena Rose proglašena je jednom od najboljih te večeri, a o njegovom radu, njegovim kolekcijama i Haute couture (odnosno Maestro Couture) pisao je i američki Vogue.

Trenutno najpoznatiji hrvatski dizajner koji živi i radi u New Yorku, Sylvio Roubertto Kovačić, ime je za čijim modelima već sada luduju mnogobrojne svjetske zvijezde.

Kako sam Sylvio kaže, rad i upornost doveli su ga do današnjeg uspjeha. Ipak, uspjeh ga nije nimalo promijenio. Od dečka rođenog u Frankfurtu, rastao je u malom mjestu Budinšćini, školovao se i studirao arhitekturu u Zagrebu, a zatim se 2000. godine preselio u SAD, točnije u Tampu gdje je završio studij modnog dizajna te osnovao svoju modnu marku Maestro Sylvio i preselio u New York.

Danas kao jedan od vodećih američkih modnih dizajnera, svoj studio smjestio je na križanju 29. ulice i 6. avenije u kojemu je u potpunosti uključen u sve faze izrade odjeće - od ideje, crtanja, krojenja do najsitnije izrade, drapiranja i šivanja.

Luksuzna odjeća koju izrađuje utjelovljuje najviše standarde preciznosti, kreativnosti i kvalitete. Sylvio modu vidi kao umjetnost, a sebe poput slikara koji slika svoju muzu na sebi svojstven način. Naziv njegova branda MAESTRO odražava i njega samoga jer smatra da dizajner koji početnu ideju provede u proizvod sasvim samostalno, može nositi naziv maestra. Sylviov cilj nije samo dizajniranje i prodaja odjeće, već i izražavanje svoje umjetnosti na poseban i kreativan način.

Foto: PR FOTO

Osobni je dizajner Lauren Santo Domingo, izvršne urednice američkog Voguea i suosnivačice modne platforme Moda Operandi, osobni je stilist Kelly Clarkson, pobjednice američkog Idola koja ga je angažirala da joj šije odjeću za turneju, a u njegovoj haljini nastupala je i u Ellen showu, njegovu odjeću nosi i pjevačica Demi Lovato, jedan od svjetskih pjevača s najviše stila - John Legend, djevojke iz grupe Fifth Harmony, australska glumica Mirrah Foulkes, DJ Cassidy te Kristen Taekman (Real House Wife's of New York City).

Njegova haljina koju je na ovogodišnjim Grammyima nosila pjevačica Jena Rose proglašena je jednom od najboljih te večeri, a o njegovom radu, njegovim kolekcijama i Haute couture (odnosno Maestro Couture) pisao je i američki Vogue.

Nakon sudjelovanja na Fashion Weeku New York i Fashion Weeku u Dubaiju, Sylvio će svoju novu kolekciju MAESTRO predstaviti i u svom gradu, Zagrebu.

„Počašćen sam i jako sretan što ću se konačno predstaviti u svojoj zemlji! Pogotovo mojoj obitelji i mojim prijateljima! Hvala Fashion weeku Zagreb by Afrodita“ – kaže Sylvio.

Ono što će sigurno zanimati sve ljubitelje mode, ali i posjetitelje Fashion Weeka Zagreb je to da će Maestro Sylvio jednoj sretnici ili sretniku koja će gledati njegovu reviju u petak pokloniti svoju haljinu ili jaknu. Detalje kako do jedng unikatnog modnog komada ovog senzacionalnog dizajnera, Fashion Week Zagreb podijeliti će na svojoj Facebook fan stranici.

Foto: PR FOTO

>>Evo tko će otvoriti ovosezonski Fashion Week Zagreb by Afrodita

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije