Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za nezaboravna avanture

Hrvatska poduzetnica s kćerkicom je proputovala brojne europske destinacije, a ima top trikove za sve roditelje!

Foto: Privatna arhiva
1/7
04.06.2024.
u 16:35

Da je organizacija pola posla nije tajna, no ovu izreku na sasvim novi nivo podigla je svestrana poduzetnica Ana Grzunov.

Ova kreativka radi na čak pet polja, a veliku ljubav, onu prema putovanjima možemo pratiti na njezinom blogu i Instagram profilu simpatičnog naziva Travel & LIVe koji je prava riznica savjeta i ideja za putovanja s mališanima. Kako kaže, oduvijek je bila mala Ana s koferom, tradicija je to koju joj je prenijela njezina majka s kojom je prošla većinu Europe, a Ana ju je nastavila sa svojom omiljenom suputnicom, kćerkicom Liv.

- Jednostavno, želim joj pružiti sva pozitivna iskustva s putovanja koje je mama pružila meni. Na putovanjima s mamom sam jako puno naučila ne samo o svijetu koji nas okružuje, već i samoj sebi, vlastitim ciljevima, željama, karakteru, interesima...moglo bi se reći da sam naučila tko sam te što želim ili ne želim ne samo od svakog putovanja, već i svakog dana u životu (pa makar ga provela zatvorena u kući, sa zaglavljenom bravom i Hitnim intervencijama koje se ne javljaju na mobitel) - govori nam Ana te otkriva kako je ova vesela družina gotovo svaki vikend  na nekom drugom mjestu te se prisjeća prvog “dužeg” putovanja s Liv koje je bilo u Beč, a od tada su posjetili brojne lokacije među kojima izdvaja Island, Dolomite, Sloveniju i Austriju.

Foto: Privatna arhiva

Pripreme za putovanje

Osim odabira lokacije i rezervacije, kada putujete s djecom nezaobilazne su i ponekad pretrpane torbe, no bez nekih dodatak jednostavno se ne može krenuti na put.

Definitivno ne idemo na put bez First aid kita jer mi pruža mir da smo spremni za svaku moguću situaciju. Glava mora biti mirna! Također, uvijek nosim dodatne memorijske kartice za fotoaparat - nikad ne znaš koliko će se uspomena nakupiti! - govori Ana te ističe važnost pripreme još jednog važnog faktora koji može utjecati na naše putovanje, a to je naša probava.

Promjena klime, kušanje nove i drugačije hrane i pića... sve su to promjene koje putovanjima daju dodatnu čar, no istovremeno donose i rizike pa naše tijelo često može reagirati drugačije nego što smo planirali i pokvariti nam putovanje. Procjenjuje se da čak 50 posto ljudi iskusi neki probavni problem na putovanju, najčešće iznenadnu pojavu vodenaste stolice, praćenu jakim grčevima u želucu, mučninom i povraćanjem pa je uz ostale pripreme prije putovanja važno pripremiti i vašu probavu. U svrhu prevencije bolesti i sprječavanja proljeva na putovanjima, preporučuje se uzimanje dobrih bakterija 5 dana prije polaska, kao i tijekom cijelog putovanja koje možemo pronaći u probioticima.

EnteroBiotik ® linija kreirana za cijelu obitelj, poboljšava rad crijeva, a njegova snaga leži u tome što sadrži jedinstvenu kombinaciju kvasca S. boulardii, LGG-a te dobrih bakterija Lactobacillus plantarum koji zajedničkim djelovanjem održavaju i uspostavljaju normalnu funkciju crijevne mikroflore.

Foto: Abela Pharm

Za najmlađe napravljena je i posebna formulacija Enterobiotik Junior® koja uz LGG, S.boulradii i dobre bakterije sadrži i cink, a za odrasle tu je Enterobiotik® Forte.

Foto: Abela Pharm

Također, kako bi proizvodi bili sigurni i pouzdani saveznici na putovanjima, moraju biti stabilni tijekom cijelog putovanja, otporni na UV zrake, visoke temperature, vlagu  i moraju imati točan broj živih stanica do isteka roka trajanja navedenog na pakiranju.  Inovativno aTECH pakiranje garantira dodatnu stabilnost i kvalitetu proizvoda, a sve to je inovacija Probiotic Excellence centra znanstveno -istaživačkog centra tvrtke Abela Pharm.

Nezaboravne avanture

Putovanja s djecom nezaboravno su iskustvo i trajne uspomene, ali i odlična prilika da mališani upoznaju nove ljude i kulture, a brojna istraživanja pokazuju da takva iskustva mogu pomoći u razvijanju socijalnih vještina i samopouzdanja te poticati njihovo kreativno razmišljanje i maštu stoga Ana ima odličan savjet za sve roditelje - putujte što češće, bolje i povoljnije, u najboljem društvu svoje obitelji!

Roditelje se često zna strašiti izjavama poput: “S malom djecom je nemoguće putovati!”, “Što ste putovali do sada, ste putovali”, a iako putovanja s mališanima donose neke novosti, ključ je dobra organizacija i puno “googlanja”.

-Prije nego što je Liv došla na svijet, moja avanturistička duša nije marila za udobnost - spavala sam u šatorima, skromnim motelskim sobama, na tvrdim podnicama, bez grijanja ili osnovnih sanitarnih uvjeta. Često bih odabrala destinacije nasumično, bez ikakvog predznanja o tome što nas tamo čeka ili kakvi su uvjeti. Ali, kako se samo sve promijenilo od tada! Sada su mi sigurnost, udoban smještaj i dječji sadržaji na prvom mjestu. Postala sam majstorica u "googlanju", uživam u pretraživanju i uvijek me oduševi otkriće neke nove, savršene lokacije za obiteljsko putovanje - objašnjava Ana te otkriva kako joj je omiljena lokacija koju je posjetila Sicilija te ju uskoro planira posjetiti s Liv, a sada ih čeka avantura kamperom u Švicarsku.

Foto: Privatna arhiva

Na putovanjima s obitelji uvijek ima izazova, ali to je dio čarolije avanture! Prilagodba različitim potrebama svih u ekipi, održavanje zabave i rješavanje neočekivanih situacija samo su neke od stvari s kojima se susrećemo. No, kada smo dobro pripremljeni i spremni na sve, ti izazovi postaju tek male prepreke koje prevladavamo na našem putovanju. Na kraju dana, ti izazovi samo dodaju dodatnu dozu uzbuđenja i avanture na našem putu, podsjećajući nas da su sva putovanja jedna velika avantura iz koje izlazimo pametniji i spremni na još.

Foto: Privatna arhiva

Više informacija potražite na www.probiotic.hr a proizvode možete pronaći u ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama.

Sadržaj donosimo u suradnji s Abela Pharmom.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije