Hrvati, nemojte pogriješiti kao Talijani i Španjolci!
Francuski chef Lionel Levy proteklih je dana obilazio Hrvatsku i prezentirao domaćim kuharima svoje kulinarsko umijeće
Komentari 11
Hrvatska i nema vise svoju izvornu kuhinju.Cevapi,pleskavice,raznjici...jeli to izvorno?To je cisti balkan.Hrvatska gubi svoj identitet.Obosao sam citavu hrvatsku obalu i nebrojene restorane,hotele i svugdje identicno.nista sto bi se moglo okaraktezirati kao prepoznatljivo nacionalno.Zalosno je i to sto smo pomorska zemlja,a ponuda ribe u restoranima skoro nikakva,pa se tako bolja riba i veca ponuda moze naci u Austriji,Svicarskoj... nego u Hrvatskoj.
Imamo divnu hranu, svaki dio hrvatske zemlje nam nudi to. Problem je što obični restoranu nam prodaju ćevape. Riblja hrana pa gulaš, sarmu i kobasice i kulin, super je sve sa malo vina i rakijice.
Ćevapi su došli u Hrvatsku i u ovo područje u doba Turaka. I tu su preko 200 godina. I zbog toga nisu hrvatsko tradicionalno jelo? Po tom načelu,svaki tanjur na bazi krumpira je tradicionalno jelo američkih domorodaca.
ne brini, mi ćemo pogriješiti kao hrvati
talijani imaju najbolju kuhinju na svijetu.njihovi specijaliteti su br 1.
Italijanima i Francuzima nema premca u svijetu u icu i picu. Bas zato sto su originalni i svoji. Naravno da samo DOCG kvaliteta ima svoju cijenu, domaci uzgoj, domaca loza, domaci brend i sve ono po cemu se prepozna kultura jednoga naroda. I zato se ja stalno derem da zlocinacka ne smije stavljati svoje prljave sape na nasu domacu prehrambenu industriju i rasprodavati zemlju okupatoru.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Majstor kuhar, ili glava kuhinje, nikakav "chef"