Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Homepatija na prirodan način liječi probleme s neplodnošću

Kako su homeopatski pripravci potpuno prirodni pomoć homeopata najčešće traže trudnice, majke, a nakon novog zakona o umjetnoj oplodnji i žene koje ne mogu začeti.
09. siječnja 2010. u 11:01 2 komentara 1040 prikaza
majka

Prirodan i djelotvoran sustav liječenja na drevnom principu 'slično se sličnim liječi' poznat kao homeopatija i kod nas bilježi sve više pobornika, obično ljudi koji su inače odabrali 'zdraviji' stil života, ali i oni koji iz nekog razloga smatraju kako im zapadna medicina ne može pomoći. No, kako su homeopatski pripravci potpuno prirodni pomoć homeopata najčešće traže trudnice, majke, a nakon novog zakona o umjetnoj oplodnji i žene koje ne mogu začeti.

- Homeopatija je siguran, učinkovit i neškodljiv način tretiranja pacijenata čak i tijekom trudnoće i poroda, a znamo da je u tom periodu ograničena i kontraindicirana upotreba klasičnih lijekova. Također može poboljšati opće zdravstveno stanje trudnice prije poroda te na taj način ubrzati i olakšati porod majci i djetetu i spriječiti moguće komplikacije.- objašnjava homeopatica Zdravka Svetličić te dodaje kako 'takva terpaija ima i veliki učinak na psihičko stanje trudnice i majke koja bez bojazni može dojiti dijete jer nema neželjenih nuspojava niti je terapija na bilo koji način štetna za dijete.'

Trudnice se najčešće javljaju zbog jutarnjih mučnina, bolova u trbuhu, krvarenja, trudničkih promjena raspoloženja ili pak strahova i priprema za porod, a, posebno je zanimljivo kako sve više žena prepoznaje u homeopatiji idealno rješenje za probleme sa začećem. Mnoge od njih za homeopatiju su se odlučile nakon i po nekoliko godina bezuspješnih tretmana u bolnicama.

- Dvije godine smo pokušavali dobiti dijete i moram priznati da se nerado sjećam tog razdoblja i onoga što smo prolazili dok nismo naišli na liječnicu s razumijevanjem koja je cijeli postupak učinila humanijim. Već smo pomalo gubili nadu dok su se neuspjesi nizali, pa smo odlučili probati s homeopatijom, za koju sam na forumima vidjela da je mnoge žene preporučaju. Krenuli smo s tretmanima početkom godine, i nakon ljeta se obradovali dugo očekivanom viješću o curici koju smo eto začeli prirodno, ali duboko vjerujem i zahvaljujući homeopatskim tretmanima.-prepričava tredesetdvogodišnja Dubaravka iz Zagreba.

- Homeopatija u većini slučajeva može pomoći kod problema sa začećem. Potrebno je otkriti uzrok tegoba, a to mogu biti razni fizički ili psihički razlozi, te konstitucijskim tretmanom dovesti tijelo u ravnotežu odnosno stvoriti povoljne uvjete za novi život. Potrebno je liječiti oba partnera. Idealno bi bilo da su oba buduća roditelja u homeopatskom tretmanu kako bi razina njihove energije bila na najvišem nivou.- pojašnjava homeopatica Svetličić.

Kako je homeopatija usmjerena na liječenje pacijenta, a ne bolesti, za uspostavljanje dijagnoze homeopatu je bitno kako osoba koja se liječi reagira na hranu, stresove, vrijeme, kakvo im je zanimanje, način života, čak i temperament. Na osnovu svega toga određuje se tretman.

-   O odabiru pripravka odlučuje homeopat na osnovi iscrpna i detaljna uzimanja anamneze. Uzimanjem konstitucijskog lijeka organizam se dovodi u mentalnu i emocionalnu ravnotežu što na kraju rezultira nestankom fizičkih simptoma. Homeopatski pripravak naime stimulira samoiscjeljujuće snage organizma te radi na mentalnim, fizičkim i emocionalnim razinama osobe. - pojašnjava Svetličić.

No, čak i ako homeopatija ne uspije iz nekog razloga pomoći u rješavanju problema, s obzirom da homeopatski pripravci nisu toksični, nemaju nikakvih štetnih nuspojava te samim time niti ne mogu štetiti osobi koja ih konzumira.

Prilikom korištenja homeopatskih

Prilikom korištenja homeopatskih pripravaka treba voditi računa da se najmanje petnaest minuta prije i petnaest minuta poslije uzimanja lijeka ne stavlja ništa u usta.

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • outlander:

    Homeopatija je najobicnija glupost i jedini uspjeh koji ima je marketinski. Prosjecni homeopatski \"proizvod\" nema NITI JEDNU molekulu aktivne supstance. Ne bacajte novce za gluposti...

  • Avatar NenadNikolicZagreb
    NenadNikolicZagreb:

    Mislim da je ipak neoprezno proglasiti sve homeopatske pripravke netoksičnim. Na žalost, tradicionalna homeopatija koristi i teške metale, što je one koji rade u području znanstvene (zapadne) medicine često užasavalo iako je i znanstvena medicina liječila neke bolesti (sifilis npr.) ... prikaži još! teškim metalima (živom). Moguće je da pripravci koji su opisanu u članku i nisu toksični, ali nije točno da su baš svi tradicionalni homeopatski pripravci netoksični. Stoga uz poštivanje multidisciplinarne struke koja se bavi zdravljem treba razlućiti na objektivan način kliničkim i laboratorijskim ispitivanjima vrijedosti pojedinih pripravaka u medicinske svrhe. Naravno, pa svatko danas zna da postoji veliki niz pripravaka znanstvene medicine koji su toksični, ali se koriste u situacijama kada je njihovo blagotvorno djelovanje signifikantno značajnije od mogućnosti pogoršanja uslijed toksičnosti samog pripravka. tako da o toksičnosti različitih medicinskih pripravaka se može raspravljati s raznih strana.