Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hm....

Hoće li vam se uskladiti ciklusi s prijateljicom s kojom provodite mnogo vremena?

Prijateljice, žena, žene, šaputanje, ogovaranje, izlazak
Foto: Shutterstock
30.01.2017.
u 12:36

Godine 1971. Martha K. McClintock provela je istraživanje u kojem se pokazalo da su se menstrualni ciklusi studentica koje su živjele zajedno uskladili.

Čak 95 posto žena vjeruje da će im se uskladiti menstrualni ciklusi ako provode dosta vremena s nekom prijateljicom ili kolegicom...

Godine 1971. Martha K. McClintock provela je istraživanje u kojem se pokazalo da su se menstrualni ciklusi studentica koje su živjele zajedno uskladili. No novija istraživanja na ovu temu ne potvrđuju tu tezu.

"Ipak, to su situacije koje se ženama stalno događaju", tvrdi liječnica Alyssa Dweck za Women`s Health

Navodi kako žene koje često provode vrijeme zajedno imaju slične prehrambene navike, ponašanje, čak i navike spavanja, a sve to itekako utječe i na menstrualne cikluse. 

Rezultati jednogodišnjeg istraživanja provedenog u Kini, u kojem je sudjelovalo 186 žena, ne potvrđuju da je među ženama usklađen menstruacijski ciklus. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Human Nature.

"Menstrualna sinkronizacija" pojam je koji je poprilično uvriježen, pa i muškarci za njega znaju. Ostaje nam vidjeti hoće li neka buduća istraživanja dati konkretniji odgovor je li riječ o mitu ili fenomenu koji se ne događa "bez razloga". 

>>Zbog simptoma i bolesti žene ne žele mjesečnicu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar 123456
123456
22:08 30.01.2017.

možete vi i gluplje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije