Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Hladne, zdrave činjenice: ION generation iz Gorenja

Napredna senzorska tehnologija pomaže stvoriti stalan, idealan okoliš unutar hladnjaka temeljen na korisnikovim potrebama i navikama.
28. travnja 2019. u 08:00 652 prikaza
Gorenje
Foto: Gorenje
Pogledajte galeriju 1/4

Prava temperatura na pravome mjestu

Zašto svježe voće i povrće ponekad izgleda loše samo nekoliko dana nakon što ste ga kupili? Poželite imati vrt gdje biste mogli jednostavno uzeti dobru svježu hranu kada biste to poželjeli. Oni koji to mogu prilično su sretni – ali što je s nama ostalima?

Nešto stvarno važno, što biste morali znati o hrani je ovo: presudan je način kako pohranjujete hranu u svoj hladnjak. Prvo, nema takvog mjesta koje bi bilo idealno za sve namirnice. Svakoj je potreban njezin vlastiti poseban okoliš. Gorenje je stoga stvorilo pametan hladnjak koji pruža savršenu, stabilnu mikroklimu svakoj namirnici ponaosob.

Napredna senzorska tehnologija pomaže stvoriti stalan, idealan okoliš unutar hladnjaka temeljen na korisnikovim potrebama i navikama. Konstantna temperatura i razina vlage održavaju hranu dulje svježom i zdravijom  – veća korist, manji gubitak.

Gorenje | Autor : Gorenje Foto: Gorenje

Uđite u Gorenje ION generation hladnjak koji upotrebljava napredan MultiFlow 360° sustav usklađivanja zraka, vlage i temperature. Zahvaljujući 14 ventilacijskih otvora, na svakoj se polici održava jednaka temperatura tako da nema opasnosti od smrzavanja hrane u hladnjaku. U kombinaciji s tehnologijom IonAir to omogućava idealan okoliš, prirodnu mikroklimu svoj vašoj svježoj hrani. Sustav MultiFlow uvodi zrak kroz brojne ulazne otvore i omogućava njegovo kruženje po cijeloj unutrašnjosti aparata dok IonAir unosi u hladnjak anione – sićušne prirodne pročistače zraka koji pribavljaju svježi, kisikom bogati zrak.

Također biste trebali znati da temperatura unutar hladnjaka mora ostati upravo iznad 0 °C kako bi hrana ostala zdrava. Nova generacija hladnjaka Gorenje upotrebljava izuzetnu tehnologiju AdapTech hlađenje, prvi program za hladnjak s pravom memorijom koji bilježi koliko se često otvaraju i zatvaraju vrata hladnjaka i prema korisniku prilagođava ključna svojstva hlađenja. Što to ustvari znači? To znači da će vaš hladnjak zapamtiti kada ga obično otvarate i da će u skladu s tim automatski pojačati hlađenje. To je dobro iz dva razloga: prvo, na hranu ne utječe negativno povećanje temperature kada su vrata otvorena i drugo, temperatura u hladnjaku ostaje niska i konstantna.

S hladnjacima Gorenje nove ION generacije prestat ćete rasipati hranu i imat ćete stalno svježe i zdrave namirnice. To je savršeni način održavanja svoje hrane – i svojega tijela – u najboljoj mogućoj formi.

Gorenje | Autor : Gorenje Foto: Gorenje

Zdrava zona u kojoj se hrana osjeća dobro

Ladica ZeroZone je baš onakva kakva se čini – ladica s konstantnom temperaturom oko 0 ˚C, savršena za pohranjivanje mesa i ribe budući pomaže sačuvati sve njihove prirodne sokove i hranjive tvari. Hrana u ladici ZeroZone ostaje svježa do tri puta dulje nego obično, zaštićena je od štetnih bakterija a nudi se u naprednim ION generation modelima.

Na sličan način, ladica FreshZone održava hranu svježom pri konstantnoj temperaturi od oko 3 °C te je idealna za pohranjivanje voća i povrća. Ladica FreshZone smještena je u donjem dijelu hladnjaka koji je i najhladnije mjesto u hladnjaku i može se naći i u osnovnim ION generation modelima. Hrana se ovdje osjeća dobro jer su njena svježina, prirodan miris i boja sačuvani do dva puta dulje nego obično.

Za kraj, sustav NoFrost Plus, za sve namirnice u zamrzivaču osigurat će zamrzavanje hrane bez nepotrebnog stvaranja leda i inja što će osigurati manju potrošnju električne energije, bolju preglednost namirnica u zamrzivaču i više slobodnog vremena jer neće biti potrebno ručno odleđivanje zamrzivača.

Nagradna igra

U razdoblju od 15.04. do 31.07. kupite Gorenje NoFrost ili SideBySide hladnjak, prijavite svoj račun i sudjelujte u nagradnoj igri te osvojite jednu od 100 nagrada ukupno vrijednih 200.000 kn! Potražite više informacija na www.gorenje.hr

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'