Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njegovani muškarac

Hipsteri su prošlost, sada pravi frajeri imaju izbrijano lice

Brooklyn Beckham
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
05.12.2016.
u 18:00

Kozmetička industrija tvrdi da čak 80 posto raste prodaja proizvoda i tretmana za mušku njegu, a Britanci su ti koji predvode trend.

Kraj godine vrijeme je za svođenje računa, pa je to učinila i moćna kozmetička industrija. Njezina inventura eventualno će začuditi muškarce na “brdovitom Balkanu”, jer segment prodaje koji najviše raste (čak 80 posto) jesu preparati za mušku njegu. Trend je to koji potvrđuju i frizerski i kozmetički saloni, ali i estetski kirurzi, koji sve češće pomlađuju lica, ali i tijela muškaraca.

No, možda najzanimljivija brojka koja govori o novim trendovima u muškoj njezi stiže iz britanskih frizeraja, koji kažu da su tijekom 2016. godine dolasci muškaraca na fen-frizure porasli za čak 200 posto, što tumače sve većom svijesti muškaraca o važnosti izgleda, ali i složenijih muških frizura koje nameću muške ikone stila. Više posla imaju i kozmetičari jer čak se 85 posto više muškaraca na Otoku odlučilo za depilaciju voskom, a 25 posto Britanaca na redovitoj – mjesečnoj bazi odlazi na manikuru ruku. Dakle, budućnost koja je brinula žene – da će jačoj polovici trebati više mjesta za kozmetiku na polici u kupaonici – već je tu.

Za trend super njegovanih muškaraca, kažu stručnjaci, zapravo je “kriv” David Beckham koji je kao ultimativna ikona moćnog i uspješnog frajera pokazao da to može biti i s geliranom frizurom te njegovanim licem i tijelom, što su prihvatili muškarci diljem svijeta. Slavni je nogometaš bio i jedan od muškaraca koji su potaknuli trend nošenja brade, što su u punoj snazi promovirali hipsteri, ali za sve njih stižu loše vijesti jer svjetski trendovski gurui kažu: brada je “out”, u 2017. moderan muškarac mora imati glatko izbrijano lice. Trendovski primat tako od tate Davida preuzima golobradi Brooklyn Beckham, sve uspješniji na modnim pistama. 

>>Hrvatska dvojnica Kim Kardashian zagolicala maštu obožavatelja

>>Jessica Alba ima tajno oružje za njegu kose i nije riječ o skupom preparatu

Komentara 3

TO
tommybahama
16:41 06.12.2016.

Gledaj ti....koliko hipstera na bliskom istoku!!!

TO
tovaravot
18:12 05.12.2016.

ako je brada sinonim za hipstera onda tu nekaj nije u redu..

TR
trolokva
18:32 05.12.2016.

o sta sad kaze kozmeticka industrija i to je tako,uhahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije