Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremite se na izazov

HIGHLANDER - nevjerojatna planinarska avantura ponovno stiže na Velebit

Foto: Promo
1/5
21.06.2023.
u 10:48

Pripremite se na izazov koji pruža priroda, udahnite svježi planinski zrak i započnite avanturu koja će vas izazvati na izlazak iz vaše zone udobnosti. Podravka HIGHLANDER Velebit pruža jedinstvenu priliku za povezivanje s divljinom i otkrivanje vlastite unutarnje snage dok svakim korakom gurate vlastite granice.

Potpuno osigurana logistika ove planinarske avanture uvelike će olakšati sudionicima prolazak ruta koje će ih, ovisno o formatu, voditi od prastarih šuma do golih bijelih stijena i mora. Potrebno je spakirati hrabrost, prihvatiti izazov i postati HIGHLANDER od 12. do 17. rujna.

Podravka HIGHLANDER Velebit poziva na istraživanje neistraženih dijelova prirode u Nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Paklenica koji su idealna mjesta za doživjeti Mediteran iz drugačije perspektive. Ove godine HIGHLANDER donosi nove rute za Pegasus i Orion formate, pružajući sudionicima priliku da dožive Velebit i Mediteran iz potpuno nove perspektive. Bez obzira na to jeste li spremni za 5-dnevnu, 3-dnevnu ili 2-dnevnu avanturu, na Podravka HIGHLANDER Velebitu svatko će pronaći format koji mu odgovara.

Sa svojih 100 km HIGHLANDER Hercules ruta vodi od Zavižana kroz čarobno Ramino Korito sve do Nacionalnog parka Paklenica i obale Jadranskog mora. Hercules format je ultimativna avantura planinarenja koja će testirati vašu izdržljivost i snagu tijekom petodnevnog boravka na planini. Na Podravka HIGHLANDER Velebitu ovog rujna nova ruta HIGHLANDER Pegasus očarat će svojom ljepotom i pružiti autentično iskustvo istraživanja prirode. Polazna točka je u Baškim Oštarijama, odakle kreće 51 kilometar duga avantura koja će voditi do prekrasnog Panosa, mjesta za promatranje nevjerojatnog zalaska sunca. Nastavljajući kroz Nacionalni park Paklenica, prolazit će se kroz slikovite staze i otkrivati njegove prirodne ljepote. Konačno, sudionici će stići do mora, gdje će moći proslaviti svoj uspješni završetak Pegasus formata.

Sudionici najkraćeg formata, HIGHLANDER Oriona, ove će godine također prolaziti potpuno novu rutu. Ova nevjerojatna, ali i zahtjevna ruta spaja ljepotu planina i mora u jedinstveno iskustvo. Počevši i završavajući na obali Jadranskog mora u Starigradu, ovaj format je idealan izbor za sve zaljubljenike u planinarenje. Ruta duga 36 kilometara tijekom 2 će dana voditi sudionike kroz prekrasni Nacionalni park Paklenica. Ovo je prilika za sve da se prepuste  izazovima i uživanju u spektakularnom krajoliku s mediteranskim ugođajem koji pruža Starigrad. Svaki od ovih formata nudi nevjerojatno i jedinstveno iskustvo koje će testirati izdržljivost, omogućiti sudionicima da otkriju vlastitu unutarnju snagu i pružiti im nezaboravne trenutke planinarenja i druženja u prirodi.

Podravka HIGHLANDER Velebit je više od samog planinarskog događaja - to je prilika za upoznavanje ljudi koji dijele istu strast prema avanturi i prirodi. Osim toga, sudionike očekuje puno više od samih planinarskih ruta. Sudionici će biti u mogućnosti sudjelovati u inspirativnim edukativnim predavanjima, gdje će naučiti o očuvanju okoliša i održivosti. Opuštajući satovi yoge u srcu planine sudionicima će pružiti trenutke mira i uravnoteženosti dok se povezuju sa svojim tijelom i umom, ali i oporaviti njihova tijela nakon zahtjevnog planinarenja. Uz to, sudionike na događaju očekuje glazba oko logorske vatre te promatranje zvijezda nakon spektakularnih scena zalaska sunca, kao i velika proslava na cilju.

Podravka HIGHLANDER Velebit promiče ekološku svijest, odgovorno ponašanje i brigu o prirodi te sukladnom tome očekuje odgovorno ponašanje sudionika kako prema samima sebi i zajednici, tako i samoj prirodi koja im na pustolovini od 5 dana postaje dom u punom smislu te riječi. Uz očuvanje prirode, sigurnost svih sudionika na događaju je krucijalna. Zato je na Podravka HIGHLANDER Velebitu osigurana prisutnost medicinskog osoblja i HGSS-a, jedne od najpoznatijih planinarskih spašavateljskih ekipa na svijetu, kako bi svaki korak u ovu avanturu života protekao bez brige.

Postanite istinski istraživač, prihvatite izazov ovog rujna i otkrijte koliko daleko možete stići na Podravka HIGHLANDER Velebit avanturi. Za sve dodatne informacije o samom procesu registracije, programu, formatima te bilo kakvim nedoumicama koje potencijalno imate, detalji se nalaze na web stranici: https://highlanderadventure.com/hr/velebit

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije