Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Grožđe – narodni savjeti i recepti

grožđe
VL
PR
Autor
PR članak
13.09.2013.
u 14:52

U ovom našem prilogu saznajte sve blagodati ovog voća: svježe ili kao prošek, sok, kolač - čisti krv, štiti od upala, snaži rodilje...

Sezona je grožđa, iskoristite to. Sadrži obilje vitamina i minerala, a u ljekovitost tog biblijskog voća uvjerili su se i naši preci. Iskustveno su znali ono što je medicina danas potvrdila - grožđe čisti krv, pročišćuje organizam od otrova, liječi reumu, razne upale, alergije, čisti crijeva, održava ljepotu kože... Grožđe je savršen lijek od davnina, rajsko voće koje štiti i jača zdravlje.

Zato u ovom našem prilogu saznajte sve blagodati ovog voća: svježe ili kao prošek, sok, kolač - čisti krv, štiti od upala, snaži rodilje...

Zavirite u bakinu smočnicu – sok od grožđa je eliksir života, isprobajte naše recepte o pripravi sirupa i soka od grožđa, PROŠEKA, koji je snažio rodilje i težake, bakinih marmelada i pekmeza koji su bili ponos njezine kuhinje, probajte slatkiše za pamćenje, bakine štrudle i kolače, ali i takozvane brze slatkiše.

Neuništiv kroz stoljeća, trs je život koji daje snagu, duhovnu i tjelesnu. Zato su u teškim uvjetima naši preci opstali. I darovali nam obilje svoje mudrosti, znanja, vještina i recepata vezanih uz vinovu lozu i njezin slatki plod.

Ne propustite u nedjelju, 15. 9., poseban prilog s narodnim savjetima o grožđu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?