Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

GREE Inverterske dizalice topline zrak-voda, najpovoljniji su izbor za savršen komfor u vašem domu

GREE
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
24.01.2017.
u 08:00

Dizalice topline su sustavi koji su idealni za vaše stanove, obiteljske kuće, vile, vikendice, apartmane i slično. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji imaju pozitivan utjecaj na okoliš, tj. ne zagađuju ga štetnim emisijama produkata izgaranja (ponajviše CO2 do 60%) jer za svoj rad koriste prirodnu toplinu vanjskog zraka – do 75% toplinske energije se uzima iz okoline što rezultira manjim mjesečnim/sezonskim troškovima.

Dizalica topline je sustav koji je jednostavan i prilagodljiv za instalaciju, samu primjenu, korištenje i eksploataciju. Možete ga koristiti za Vaše nove objekte, rekonstrukcije postojećih objekata ili rekonstrukcije postojećih (tradicionalnih, manje učinkovitih i nesigurnijih) sustava grijanja.

Ovaj sustav predstavlja najbolji izbor ne samo kod planiranja novih izvora topline već se, zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti na postojeće instalacije, čak isplati i zamijeniti postojeće tradicionalne sustave grijanja kojima otkucava tehnološki vijek te se jednostavno prilagoditi na postojeće instalacije na objektu. Karakteriziraju ih smanjeni pogonski troškovi i troškovi održavanja.

Za njihov rad potreban je niskotemperaturni režim grijanja (do 55°C) s niskotemperaturnim radijatorima, što znači da u slučaju eventualne rekonstrukcije i prijelaza s postojećih visokotemperaturnih radijatora treba povećati broj članaka ili promijeniti radijatore.

GREE kao najveći specijalizirani proizvođač klimatizacijske opreme na svijetu u svojoj ponudi ima VERSATI dizalice topline zrak/voda

Riječ je o visoko učinkovitim DC inverterskkim dizalicama topline koje vam osiguravaju ugodno grijanje i hlađenje prostora te grijanje potrošne tople vode uz DC Invertersku tehnologiju i korištenje zraka kao trajnog, besplatnog i obnovljivoga izvora energije. Njihov raspon kreće se od najmanjih 5,8kW za stanove i apartmane pa sve do 15,5kW za veće objekte, pri čemu možete birati između split i monoblock tipa dizalica topline, ovisno o vašim željama i potrebama.

Sustav uz mogućnost grijanja zimi ili hlađenja prostora ljeti također omogućuje i pripremu potrošne tople vode u spremniku PTV te ostavlja mogućnost integriranja dodatnog izvora topline kao što su solarni sustavi, termo ili elektro kotao za zagrijavanje potrošne tople vode pri čemu koristi namjenske spremnike s dvije zavojnice ili spremnike sa sustavom „spremnik u spremniku“ kako bi se postigla još veća ušteda. Sustav je moguće u sekundarnom krugu koristiti i za grijanje vode za bazene kuća, vila, hostela i sl.

Inteligentna kontrola i automatika sustava jednostavno i intuitivno sučelje na zaslonu daljinskog upravljača te nesmetan rad sustava u široko temperaturnom rasponu vanjskog zraka od -20°C do +45°C, te širokim rasponom polaznih temperatura vode od +7°C do +45°C čine ovaj sustav idealnim rješenjem za Vaše potrebe grijanja, hlađenja, te grijanja PTV-a, tijekom cijele godine.

Grijanje i hlađenje putem dizalice topline skraćuje period povrata ulaganja u odnosu na tradicionalne sustave do 10 godina. Radi se o početnoj investiciji od 1,5 do 2 puta većoj u odnosu na konvencionalno grijanje putem lož ulja ili plina, ali o znatno nižim pogonskim troškovima. Pogonski troškovi dizalica topline u odnosu na konvencionalne sustave grijanja niži su od 10% do 40% za plinsko grijanje i 25% do 65% za grijanje putem lož ulja.

Iskustva iz europskih zemalja ukazuju da će i kod nas doći do ekspanzije u primjeni dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja.

Više informacija saznajte na www.deltron.hr.

Foto: Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Želite prijaviti greške?