Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gravitacija ipak pomaže pri začeću djeteta – dignite noge poslije oplodnje

trudna
Reuters
31.10.2009.
u 14:00

Žena koja želi začeti umjetnom oplodnjom trebala bi ostati ležati nakon zahvata, s nogama u zraku. To bi moglo pomoći uspješnosti zahvata.

"Bakini savjeti" možda nisu nekad najsuvisliji, ali u ovom je slučaju "baka" ipak bila u pravu. Ako želite zatrudnjeti, nakon što je sperma unutar ženskog tijela, ona bi trebala podići noge u zrak, te bi tako mogućnost da zatrudni bila veća.

Iako je ovo zasad dokazano samo na primjerima umjetne oplodnje, gdje se sperma unosi izravno u maternicu, kod "klasične oplodnje" ne može odmoći, smatraju stručnjaci.

Nizozemski znanstvenici proveli su istraživanje na 400 parova koji su pokušali dobiti dijete umjetnom oplodnjom. Ustanovili su da su žene koje su nakon tretmana ležale na leđima 15 minuta imale 50 posto veću šansu da zatrudne, nego one koje su odmah ustale i otišle.

Dr. Inge Custers, koja je vodila istraživanje, naglasila je da je proces umjetne oplodnje znatno drukčiji od procesa koji se događaju tijekom seksualnog odnosa.
- Nismo istraživali u ovom slučaju klasičan seksualni odnos, iako bi bilo zanimljivo vidjeti rezultate, ali ležanje u krevetu nakon seksa ne može zasigurno negativno utjecati na mogućnost začeća.

Čini se da gravitacija ipak pomaže, kao što su "bake" i mislile.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije