Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bezbolno

Godine idu, bore vam stižu! Ali i nove tehnologije u borbi s njima

Botoks protiv znojenja
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
13.07.2014.
u 19:00

Jasno je, godine idu, a borice stignu. No, to ne znači da morate tek tako prihvatiti starenje. Pomoću kozmetičara dermatologa možete na sve laganiji način izbrisati tragove starenja i dulje zadržati svjež izgled...

Jasno je, godine idu, a borice stignu. No, to ne znači da morate tek tako prihvatiti starenje. Pomoću kozmetičara dermatologa možete na sve laganiji način izbrisati tragove starenja i dulje zadržati svjež izgled.

LaViv

Najnoviji filer za bore sastoji se od humanih stanica koje stvaraju kolagen (kao osnova za razvoj kolagenskih stanica, u laboratorijskim uvjetima, koristi se uzorak ljudske kože iz ušiju). Efekti LaViv filera postaju vidljivi tek kada nove ubrizgane stanice počnu proizvoditi kolagen – nakon dva do tri mjeseca. Ipak, rezultati ovog postupka mogu biti mnogo trajniji nego u slučaju ostalih vrsta filera.

Xeomin

Za razliku od ostalih oblika botulinum toksina, prije svega botoksa, Xeomin ne sadrži određene proteine, čime se uklanja mogućnost stvaranja rezistencije organizma i produžava djelovanje filera.

Hijaluronska kiselina u čvrstom stanju

Kad se ubrizgava pod kožu kao gel, hijaluronska kiselina može stvoriti grudice. Novi čvrsti oblik kiseline podsjeća na nit, koju liječnik uvlači iglom izravno ispod bore. Kada se postavi na odgovarajuće mjesto, nit nabubri do veličine špagete.

Uskoro: Topični botoks

Ovaj tip botoksa u obliku gela utrljava se u kožu pola sata (u dermatološkoj ordinaciji), a zatim se briše. Rezultati su podjednako trajni kao u slučaju botoksa koji se ubrizgava injekcijom, ali bez prateće boli. Budući da je postupak bezbolan, može se primjenjivati (za kontroliranje procesa znojenja) na osjetljivim dijelovima tijela, kao što su šake, stopala i ispod pazuha.

>>Žene koje ne žele botoks, ali ni bore napokon su došle na svoje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije