Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Futuristički izgled i revolucionarni dizajn

Fincantieri
PR FOTO
PR
Autor
PR članak
30.05.2014.
u 09:27

MSC Krstarenja i brodogradilište Fincantieri potpisali su ugovor o gradnji dva nova broda uz još jedan u budućem razdoblju.

Ugovor između MSC Krstarenja i Fincantieri je potpisan u „Palazzo Chigi“ rezidenciji predsjednika vlade Republike Italije uz prisustvo izvršnog predsjednika MSC Krstarenja Pirefrancesca Vago, glavnog izvršnog direktora Giannia Onorato i glavnog izvršnog direktora Giuseppea Bono.

Novi prototip oba broda za sada je nazvan „Seaside“ a biti će najveći brodovi za kružna putovanja ikada izrađeni u brodogradilištu Fincantieri. Brodske inovativne značajke učiniti će izgradnju ova dva broda jedinstvenim pothvatom za ovo brodogradilište.

Od trenutka kada smo započeli razgovore s Fincantieri brodogradilištem, imali smo u vidu izgradnju potpuno novih brodova, revolucionarnih, različitih od svega što danas postoji na tržištu kružnih putovanja.“ rekao je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Krstarenja. „Seaside“ je futuristički prototip u kojoj dominira struktura broda, oblik i inovativnost. Usko surađujući s Fincantieri brodogradilištem spremili smo potpuno nov i neodoljiv izazov za izgradnju naših brodova. Ovo će biti prava revolucija na svjetskog kruzing karti, vrhunski proizvod u kojem dominira jednostavnost, inovativnost i najsuvremenija tehnologija.“

Cijena svakog broda iznosi €700 MIL, a financirati će se uz potporu osiguravateljske i financijske kuće „SACE group“. Oba broda će biti isporučena u različito vrijeme. Prvi u XI. mjesecu 2017. godine, a drugi u 05. mjesecu 2018. godine. Biti će smješteni u 323 metra duljine, 41 metar širine, i 70 metara visine. Bruto tonaža po brodu će iznositi 154 000 T i moći će primiti 5300 putnika i 1413 članova posade. Svaki brod će imati 2070 kabina za putnike, 759 za članove posade i 43,500 m2 zajedničkih prostorija. Inovativni dizajn i prilagodljivost omogućiti će im pristanak u bilo koju luku svijeta.

Giuseppe Bono, izvršni direktor Fincantieri brodogradilišta je izjavio: „Ovo je poseban dan za nas. Danas je početak nove i ambiciozne avanture sa našim prijateljima iz MSC-a, kolegama koji su ponosni na svoju kvalitetu i mediteranski stil. Ovi brodovi će biti u potpunosti izgrađeni u našem brodogradilištu i potvrditi će našu snagu na globalnoj razini. Naša predanost ovom projektu i tehnološka moć nad drugima izražena je u angažmanu preko 2000 tehničara i 160 zaposlenika u sektoru razvoja i istraživanja kao i u partnerskoj mreži sa talijanskim i europskim centrima izvrsnosti. Ovakav pristup je ono što čini našu grupu jedinstvenom u svijetu, a i dopušta nam potvrdu vodstva, ne samo u sektoru izgradnje brodova za kružna putovanja, već i ostalih u budućnosti koje će, nadamo se, potpuno oporaviti naše poslovanje koje se narušilo u zadnje vrijeme“

Danas MSC Krstarenja zaključuju posljednji dio u stvaranju našeg industrijskog plana, a taj je da do 2022. godine udvostručimo kapacitet flote. Sa dolaskom ova dva broda dostići ćemo kapacitet od oko 80,000 putnika dnevno“ izjavio je Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Krstarenja. „Od danas smo pokrenuli plan investicija u novogradnje od preko €5 Mlrd i to u Francuskoj i Italiji za „renesansni program“ rekonstrukcije i proširenja četiri već postojeća broda te dva nova u 2017. i 2018. godini.“

„Seaside“ prototip predstavlja jedinstvene značajke kao što su ostakljene šetnice uz bok broda, restorane, trgovine i razne prostorije na otvorenom, prostrano kazalište, balkonske kabine sa velikim terasama te panoramski lift s pogledom na more.

Osim toga, brodovi će se moći pohvaliti smanjenom potrošnjom goriva za 25% i naprednim sigurnosnim sustavima koji su određeni međunarodnom regulativom.

MSC Cruises

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?