Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOŽETE JU OŠTETITI

Frizerka poručila da nikada ne biste trebali vezati kosu dok je mokra: Evo i zašto

Shutterstock
24.08.2022.
u 14:30

Vjerojatno često kosu nakon kupanja u bazenu ili moru brzo zavežete u konjski rep ili punđicu, no to baš i nije pametno

Kosu je ponekad zaista zahtjevno održavati. Potrebna je gomila proizvoda, ali treba i zapamtiti što se s njom smije raditi, a što biste ipak trebali izbjegavati. Poznata frizerka Rachel Valentine je tako korisnike Tik Toka iznenadila kada je u videu izjavila da se kosa nikada ne bi trebala vezati dok je mokra, i to iz opravdanog razloga.

Vjerojatno često kosu nakon kupanja u bazenu ili moru brzo zavežete u konjski rep ili punđicu, no to baš i nije pametno i, kako kaže stručnjakinja, može imati negativne posljedice dugoročno.

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

Kako piše Mirror, u videu je frizerka objasnila kako se mokra kosa nekada ponaša kao elastična traka, odnosno razvlači se i onda se 'vraća', a na kraju - pukne. Pokazujući koliko kosa može biti krhka, Rachel je uzela pramen mokre kose i pokazala to što je rekla pred kamerama. 

- Kada je kosa suha, ne rasteže se. Dakle, veća je vjerojatnost da ćete oštetiti kosu ako je mokru vežete u punđu ili konjski rep. Tada je kosa jednostavno puno osjetljivija, rasteže se, a ponekad i pukne - objasnila je.

@rachelvalentinehair Replying to @Alice Barnes-Clark why we shouldnt tie our hair up when its wet! #haircaretips #hairbreakage #healthyhairtips ♬ original sound - Rachel Valentine

Neki korisnici u komentarima su zahvalili Rachel na upozorenju, neki i sami dijelili neke svoje savjete, a neki su htjeli saznati još detalja.

- Može li se kosa labavo isplesti u pletenicu? - upitala je jedna korisnica, a Rachel je odgovorila da bi to bilo u redu, no da bi po pitanju ljepote i zdravlja, kosu bilo najbolje pustiti da se osuši na zraku.

- Za ovo sam već čula i zaista više ne vežem kosu dok je mokra - napisala je druga korisnica.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije