Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Francuzi ne smiju vikati na supruge

svađa
Arhiva VL
06.01.2010.
u 09:53

Zbog novog zakona koji bi mogao biti donesen u Francuskoj surpužnici bi mogli završiti u zatvoru ako viču na bračnog partnera.

Francuzi su, osim u ljubljenju strastveni, čini se, i u vikanju. Njihov zakon koji bi mogao biti donesen regulira upravo to, i to između supruge i supruga. Naime, supružnici se ne smiju vrijeđati za vrijeme svađe, jer bi inače mogli zaraditi kazneni dosje.

Novi zakon koji zabranjuje "psihološko nasilje" u braku odnosi se ravnopravno i na žene i na muškarce. Supružnici ne smiju prekomjerno vikati jedan na drugog, niti se vrijeđati, ali nije jasno istaknuto odnosi li se zakon i na neprestano prigovaranje.

Sinoć najavljeni zakon obuhvaća sve vrste uvreda koje se odnose na partnerov izgled, lažne optužbe za nevjeru, te prijetnju fizičkim nasiljem. Policija, naime, u slučaju prvog prekršaja izdaje upozorenje, ali oni koji prekršaj ponove mogu dobiti novčanu kaznu, zabranu približavanja ili čak zatvorsku kaznu.

Ipak, mnogi smatraju da supružnici neće moći dokazati ovaj prekršaj, te da će se, što je za očekivati, optuživati kad im to bude prikladno nakon svađe.

Ključne riječi

Komentara 5

RI
rina
13:41 06.01.2010.

KADA BU DOSAL TAKAV ZAKON U HRVATSKOJ.

DR
draga1955
10:36 06.01.2010.

Najbolje je osnovati brojne komisije koje će prisustvovati razmiricama u kući. Imat će mnogi posao, osim ako ga nebi radili volonterski. Odredio bi i odnose u samom spolnom aktu, kada smo već dovde došli. Mene moja sili na te svinjarije! Kome da se potužim, znate li slučajno!

JA
jankoprekobrda
12:35 06.01.2010.

A jeli supruga moze pusiti supruzniku onu stvar ili je to isto tako nasilje nad suprugom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije