Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još i to

Facebook ukida zabranu pristupa djeci ispod 13 godina?!

djeca
VL FOTO
21.05.2012.
u 15:47

Nije dovoljno što djeca vise na \'fejsu\' satima i satima. Spuštanjem dobne granice za pristup društvenoj mreži, zasigurno će se povećati broj mlađih \'ovisnika\'

 

Ako sama djeca ne otvore svoje profile na Facebooku, onda se tu nađu 'pametni' roditelji koji to učine umjesto njih, pritom ne razmišljajući da ih time izlažu mogućem kontaktu s pedofilima, ali i ostalim oblicima on-line nasilja.

Unatoč svemu, sadašnje ograničenje za dobnu granicu od 13 godina, Facebook bi mogao ukinuti...

– Javna je tajna da stranicu koriste i mlađi od 13 godina, neki uz dozvolu i nadzor roditelja, neki bez nje. Imamo stroga pravila o dobi korisnika iz mnogih sigurnosnih razloga, no možda ih uskoro ukinemo – kazao je Simon Milner iz britanskog Facebooka za Daily Mail.

Učestalo maltretiranje preko Facebooka i udruživanje školskih kolega protiv pojedinaca, kao i zlostavljanje i djevojčica i dječaka od pedofila nedavno je natjerala najpopularniju društvenu mrežu da pojača sigurnosne postavke u borbi protiv on-line bullyinga, međutim najnovija pravila zgrozila su mnoge pedagoge i sociologe. 

Snižavanje donje granice za pristup Facebooku povlači za sobom pitanje koliko će se štete time nanijeti djeci, a koliko će profitirati sama kompanija s obzirom na to da stručnjaci predviđaju da će se u tom slučaju broj korisnika popeti sa 900 milijuna na milijardu? 

 

 

 

Komentara 5

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:54 24.05.2012.

facebook i nije za starije od te doni

MA
Mamlaz
18:48 21.05.2012.

Super. Sad ćemo gledati 11-godišnjakinje kako postaju svoje slike u donjem rublju po socijalnoj mreži, i čudom se čude kad te slike osvanu na porno sajtovima? Dosad su to ipak bile 14-godišnjakinje... Djeca ne bi smjela koristiti društvene mreže, točka.

MI
Mikeš09
20:46 21.05.2012.

Sve za profit...ogavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije