Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Evo zašto varaju žene, a zašto varaju muškarci

Ako su poznati razlozi zašto varaju i žene i muškarci, neke veze mogu biti spašene.
18. lipnja 2014. u 13:56 0 komentara 14025 prikaza
ljube se
Foto: Shutterstock

Varanje je kao napalm u odnosima i za paljenje iskre podjednako mogu biti krivi i muškarci i žene.

Ako su poznati razlozi zašto varaju i žene i muškarci, neke veze mogu biti spašene. Prema istraživanju britanskog portala za pronalazak partnera EliteSingles, većina muškaraca ne zna zašto to radi. Isti odgovor dala je i jedna trećina žena koje su sudjelovale u istraživanju koje je obuhvatilo 667 muškaraca i žena.

Oni koji znaju zašto to rade, najčešće su odgovorili da žele isprobati seks s nekim drugim (28%), njih 25% reklo je da varaju jer im je u vezi dosadno i 12% je onih koji su varali jer su se zaljubili u drugu osobu.

par u krevetu | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Žene najčešće varaju jer im je veza postala dosadna (35%), a 27% njih varaju jer su se zaljubile u drugoga i htjele su spavati s nekim drugim (16%). Najmanje je žena i muškaraca koji su se upustili u varanje da se osvete partneru koji ih je prevario.

Ovi rezultati otkrili su da muškarci više varaju zbog fizičke privlačnosti, dok se žene upuštaju u to zbog emotivnih razloga. Istodobno, upitani preko koje bi vrste nevjere teško prešli, muškarci su najčešće izabrali upravo fizičku nevjeru, a žene emocionalnu.

Par | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Nisu samo problemi u vezi razlog za varanje. Neki varaju zbog bioloških faktora, poput razine hormona ili kulturoloških – zbog stalne izloženosti seksualnim sadržajima na TV programima ili internetu.

>>Žene priznale zašto varaju: Ovo je njihovih 10 razloga

>>Zašto udane žene varaju muževe? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

>>10 najčešćih razloga zašto žena uskače u krevet s drugim

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.