Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoniklo blago
Povratak na članak

Divljakuša pred kojom na koljena padaju čak i okrunjene glave

U Istri joj je sezona dulja jer je u toplijoj Dalmaciji brže odrveni sunce

Komentari 1

RI
Rizlman
16:17 21.03.2014.

Čekajte malo, koji "kreativni chef" i tko je taj Deniz Zembo da meni govori da ne kuham šparoge? Danas kad sam ujutro čitao novine i vidio to, to me je naljutilo. Ja koji čitav život živim u Dalmaciji i znamm sve o šparogama jer sam ih ja više ubrao nego što ih je Deniz Zembo ikad vidio moram slušati nekoga tko je došao iz bosne i do prije dvije godine nije ni znao kako šparoga izgleda? Najbolja šparoga je s kuhanim jajima, gdje se nakon što se jaja skuhaju ostavi još pet do deset minuta da kuhaju šparoge dok skroz ne omekšaju. U međuvremenu se jaja oljušte i zgnječe napola te posole. Zatim se ubacuju šparoge, koje se posole, i onda se to zalije maslinovim uljem i nastavlja se kašiti. Na kraju obavezno ide kvasina, koja svojom kiselinom neutralizira gorak okus šparoge tako da ona postaje slatka. Drugi recept je s telećim medaljonima koje začinimo, dok u isto vrijeme dinstamo kapulu.Kad je kapula omekšala i počela dobijati žutu boju ubacimo šampinjone. Kad se to sve izdinsta ubacimo šparoge i začinjeno meso i dinstamo dok meso ne dobije boju. Nakon toga uzimamo cijelo kiselo vrhnje koje ubacujemo u teletinu sa šparogama i šampinjonima, te u ispražnjenu posudicu za vrhnje ulijemo vode do vrha i sve to zalijemo po jelu. Dobro izmiješamo da se sastojci prožmu, a zatim čekamo dok višak vode iskuha i to je gotovo. Imam još čitav niz jela i u svakom jelu koje valja šparoga se kuha.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.