Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gozba za bakterije

Evo zašto biste trebali prestati stavljati WC papir na dasku

shutterstock
16.02.2020.
u 07:00

Većina ljudi u javnim zahodima ne želi sjesti na wc dasku te na razne načine se pokušavaju zaštiti od prijenosa bakterija i bolesti.

Neki misle kako je dovoljno staviti samo wc papir na dasku i kako će sve bakterije nestati, ali stvari su nešto drugačije. Ovako se samo još više izlažete bakterijama.

Pogledajte video koji razbija mitove o higijeni u zahodima:

Istraživanje koje je provelo Sveučilište Arizona otkrilo je kako je prosječna daska u toaletu čišća od kuhinjskih lavaboa, daski za rezanje i spužva za pranje posuđa. Daska je glatkog materijala i okruglog oblika, a samim time se bakterije teško zadržavaju na njoj.

S druge strane, wc papir je grublje teksture i napravljen je da upija, a zato je i savršen materijal da bakterije ostanu na njemu. Također, istraživanje kaže kako kod puštanja vode, kapljice mogu završiti na visini od dva metra te se raspršuju po cijelom prostoru, tako i po wc papiru.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj obavlja kućanske poslove svaki dan:

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
23:42 16.02.2020.

Ovaj članak, za nobelovu nagradu, objavljujete svaka dva, tri mjeseca. Čestitam uredništvu i novinarima.

DU
Deleted user
20:56 16.02.2020.

Ovaj "strucnjak" za wc dasku I wc papir vec stoti puta ponavlja ovaj clanak. Gdje te to boli novinaru kada si glup ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije