Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jesensko-zimska dijeta

Evo kako smršavjeti u zimskim mjesecima. Ovo su namirnice koje biste trebali jesti

Blagdanski stol
Foto: Thinkstock
07.11.2016.
u 07:01

Teža hrana koju konzumiramo pogoduje tome da vaga pokaže koji kilogram više nego što bismo željeli, ali ove zime to zaista ne mora biti slučaj. I zimske namirnice mogu nam pomoći gubiti kilograme uz umjerenu konzumaciju

Zimsko je vrijeme mnogima idealno za druženje oko stola. 

Slasna zimska hrana mami na večernja druženja uz čašu vina ili piva, a nekima će zimsko doba i oversized odjeća koja je ove zime pravi modni hit, biti i "alibi" da nabaci pokoji neželjeni kilogram.

Teža hrana koju konzumiramo pogoduje tome da vaga pokaže koji kilogram više nego što bismo željeli, ali ove zime to zaista ne mora biti slučaj.  I zimske namirnice mogu nam pomoći gubiti kilograme uz umjerenu konzumaciju. 

Banane

Jedna banana u prosjeku ima oko 100 kcal. Možete na dan pojesti i tri banane što će biti oko 300 kcal.  

Kiselo zelje

Za glavni obrok možete kombinirati kiselo zelje i komad pečenog bijelog mesa peradi. Kiselo zelje je izrazito niskokalorična namirnica. Ako konzumirate 300 g,  u organizam ćete unijeti svega 70 kcal pa je ovo idealna namirnica tijekom zimskih mjeseci koju možete jesti koliko želite. Još dodatno, obiluje vitaminom C što će ojačati vaš imunosustav.

Pileća prsa

Sadrže 165 kcal na 100 g, a ova će namirnica pokriti u toj količini vašu dnevnu potrebu za proteinima.

Brokula

Sadrži tek 20 kcal  u 100 grama, pa je idealno povrće za konzumaciju uz pečeno bijelo meso peradi bez kože. Dostupna je tijekom cijele godine, a možete je čuvati u hladnjaku i do 10 dana. pripremite je na pari za samo 5 minuta kako kuhanjem u vodi ne bi izgubila sve dragocjene i ljekovite sastojke. 

Prokulice

Ovo povrće još je jedna od zahvalnijih zimskih namirnica. Sadrži tek jednu kaloriju više u istoj količini kao i brokula. Obiluju betakarotenom, vitaminima C i K, kalcijem, fosforom, kalijem i folacinom koji sagorijeva štetni kolesterol. Na tržnici ih ima gotovo cijele zime, ali one koje kupite u veljači i ožujku pravi su koncentrat korisnih sastojaka. 

Leća

Na 100 grama sadrži 70 kcal, jednostavna je za pripremu i odlična je zamjena za meso pa je pripremajte na varivo ili s morskim plodovima. Siromašna je mastima, snižava razinu glukoze i kolesterola u krvi, pospješuje probavu, a zbog B vitamina, povoljno utječe na živčani sustav. 

Kikiriki

Iako sadrži dosta masnoća i kaloričan je, 100 grama kikirikija sadrži čak 650 kcal, kikiriki ne biste trebali izbaciti iz prehrane. Tek desetak komada kikirikija, neslanog, u ljusci, zatomit će osjećaj gladi i pružiti osjećaj sitosti čak i po nekoliko sati. 

>>Htjela je smršavjeti, a kada je izgubila 70 kilograma, šokirala se svojim izgledom: Ovakvom se nisam zamišljala

>>Danijela Dvornik izgleda savršeno, a sada je i otkrila tajnu kako je izgubila kilograme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije