Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alma savjetuje

Evo kako odjenuti klince u svečanim prilikama! Ovo vjerojatno niste znali...

Kako odjenuti klince
Foto: Orchestra
1/8
06.04.2016.
u 07:53

Zamislite kakav je osjećaj biti odjeven u plastičnu haljinicu ili odijelo. U naručju mame ili kume tkanina postaje još zagrijanija, pa u kombinaciji s visokim temperaturama i suncem outfit može biti potpun promašaj.

Vrijeme je obiteljskih svečanosti na kojima će i najmlađi članovi prisustvovati odijevajući neodoljive kombinacije u kojima će blistati, ali i plijeniti pažnju mnogih gostiju.

Krstiti dijete u tilu, svili, satenu ili možda najobičnijoj pamučnoj kombinaciji? Kako ih odjenuti za odlazak na vjenčanje, prisustvovanje vjerskim obredima svojih starijih sestara ili braće? Potražite odgovore u aktualnoj kolekciji modnog brenda Orchestra.

Krštenje je dnevni događaj na kojem će vaš mališan zablistati. Budući da se obred krštenja najčešće vezuje uz Svetu misu (i boravak u zatvorenom najmanje sat vremena) pazite na količinu odjevnih predmeta koje kombinirate. Mališanima ne smije biti vruće jer upravo više odjevnih predmeta stvara nervozu.

Vašoj će djevojčici biti dovoljne tanje hulahupke, haljinica i bolero, dok se look za dječaka treba sastojati od hlačica, čarapica, majice i prsluka. Bazna odjevna kombinacija lako se dopuni vesticom ili sakoom ukoliko je hladno. Pazite i na tkanine - one trebaju biti prirodne. Zamislite kakav je osjećaj biti odjeven u plastičnu haljinicu ili odijelo. U naručju mame ili kume tkanina postaje još zagrijanija, pa u kombinaciji s visokim temperaturama i suncem outfit može biti potpun promašaj. I krojevi su važni - djecu ništa ne smije žuljati!

Znate li?

Pomalo neobično zvuči da prilikom kupovine haljine za djevojčicu moramo paziti o njezinoj građi tijela! Zvuči tako, ali to su stvari o kojima se treba paziti. Tako primjerice haljinica, posebno kod manjih djevojčica ne smije stezati oko vrata, vezati se velikom mašnom na leđima, posebice ako će u njoj "odraditi" i popodnevni san, imati prejako stegnute rukave, biti previše kratka kako se ne bi podizala tijekom nošenja. Isto tako trebala bi biti napravljena od prirodnih tkanina kako bi bila ugodna za nošenje.

Od 2 do 10 godina

Mali gosti (od 2-10 godina) na svečanostima su najčešće najpopularniji gosti. Posebno ukoliko su slatko odjeveni. Kako ušminkati klince? Djevojčicama odjenite haljinice u kombinaciji s balerinkama ili veselim tenisicama. Neka budu bez rukava kako bi se dijete osjećalo ugodno tijekom igre. Uz haljinu kombinirajte bolero (za mlađi uzrast) ili pamučni sako koji prati liniju tijela. Malim šminkerima kombinirajte hlačice, pamučnu košulju, prsluk ili sako. Kako bi plijenili pažnju dječacima oko vrata stavite kravatu ili leptir mašnu, a na noge tenisice.

Kako odabrati boju? Djeca su jedini gosti na vjenčanju koji uz mladenku mogu nositi bijelu boju tako da su dopuštene bijele haljinice za djevojčice. Uz bijelo birajte lila, rozo, ljubičastu, a za dječake tamno plavo, sivo, svijetlo plavo…

Od 10 do 14 godina

Starije dijete na svečanostima (od 10-14 godina) ima već jasno izražen stav o odijevanju. Upravo zato, sprema li se djevojčica ili dječak na Svetu pričest ili je pozvano na vjenčanje obiteljskih prijatelja treba odjenuti ono što mu se sviđa. Što to znači? Kombinirajte zajedno lijepu suknju, košuljicu, bolero ili haljinu, hlače, košulju, kravatu… Klinci moraju sudjelovati u odabiru kako biste zajedno postigli željeni cilj.

>>Kuma ste na vjenčanju, krštenju ili krizmi? Ovo su savjeti kako se odjenuti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije