Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako lijepa...

Evo kako možete imati lijepu i zdravu kosu uz samo dva pravila

kosa
Foto: Thinkstock
18.02.2014.
u 12:00

Tijekom sušenja, kosa se skraćuje, te se može, ako je vezana, lako iščupati iz korijena.

1. Raspustite kosu preko noći

Zatezanje kose u konjski rep ili punđu, iz dana u dan, može uzrokovati pojavu koja se naziva trakcijska alopecijagubitak kose u sljepoočnom dijelu. Zato je važno da kosa bude raspuštena tijekom noći, i da nekoliko dana u tjednu odmarate kosu od punđe, konjskog repa, ili bilo kakvog drugog zatezanja. Uz to, nemojte vezati vlažnu kosu – tad je mnogo elastičnija.

Tijekom sušenja, kosa se skraćuje, te se može, ako je vezana, lako iščupati iz korijena.

2. Često i temeljito se češljajte

Češljanjem se masnoća s tjemena ravnomjerno raspoređuje duž vlasi. Osim toga, povećava se stupanj hidratacije kose i potiče cirkulacija kože glave, što je uvjet za pravilnu prehranu kose. Stručnjaci savjetuju da se češljate sve dok ne osjetite blago peckanje na tjemenu.

>>Vodič za kupnju pravog češlja za svaki tip kose

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije