Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod predsjednika

Elegancija bez puno glamura 
i skromniji stol

'05.06.2010.,Otocje Brijoni-Presjednik Josipovic priredio  primanje s akreditiranim Ambasadorima u Hrvatskoj  Modnih detalja na suprugama ambasadora  te dobra hrana na stolovima  Photo: Dusko Marusic/
'Dusko Marusic/PIXSELL'
07.06.2010.
u 08:00

Gosti su mogli birati između 78 jela, ali su prevladavale kozice u svim inačicama.

 Među suprugama veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj u trendu su crno-bijele kombinacije. Moglo bi se to zaključiti po odjeći dama koje borave na diplomatskom vikendu na Brijunima gdje im je prvi put kao domaćin Ivo Josipović.  

Etno egzotika  

Najviše se supruga diplomata odlučilo za crnu boju, nerijetko s bijelim dodacima što je u diplomatskim ženskim krugovima možda dobitna kombinacija za eleganciju. No, pozornost su plijenile žene iz egzotičnih zemalja čija je odjeća koketirala s etnododacima. I to je, čini se, uvijek, a tako je bilo i na ranijim primanjima u Bijeloj vili, nepogrešiv modni odabir. Zato se u subotu isticala lijepa Jacqueline Zorobi, supruga veleposlanika Obale Bjelokosti u atraktivnom stiliziranom kompletu duge suknje i bluze egzotičnih boja, obogaćene zlatnim vezom. Mirjana Josipović, supruga hrvatskog predsjednika, odabrala je decentnu haljinu do koljena, boje petroleja i jaknicu na kojoj je bio mali zlatni broš. Naša se prva dama odlučila za smeđe cipele od laka i kamoša s malo višom i debljom potpeticom.

Supruga pulskog gradonačelnika Lara Miletić na Brijune je stigla u bijelo-zlatnim hlačama i jakni, a s vrlo hrabrim dekolteom djelovala je prilično izazovno. Većih iskoraka u maštovitosti nije bilo.  

Gosti su, 130 veleposlanika i njihovih supruga, mogli birati među 78 jela, ali su prevladavale kozice u svim varijantama. No, tri su manja švedska stola djelovala prilično recesijski za toliko gostiju.  

Ivo suzdržaniji od Stipe  

Nezaobilazna je bila usporedba sa Mesićevim primanjima na kojima su, barem prvih godina, stolovi bili bogatiji. Predsjednik Josipović, suzdržaniji od Mesića, odlučio je da će goste zabavljati klapa HRM-a “Sveti Juraj” koja je oraspoložila goste, posebice kad je zapjevala pjesmu “O Marijana, slatka mala Marijana” uz koju je zapjevalo i diplomatsko društvo. Svirkom za klavirom predsjednik je počastio svoje goste u subotu u vrijeme ručka u vili Brionka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije