Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRG Pjesmom i srcem do milijuna za život

Dvije tisuće ljudi na koncertu za Zakladu Ana Rukavina

18.12.2008.
u 09:59

Zagrepčani su još jednom pokazali veliko srce. Oko dvije tisuće ih se okupilo jučer na središnjem trgu na trećem tradicionalnom humanitarnom koncertu “Želim život” Zaklade Ana Rukavina.

Zovite na 060 9005
Građani su sa svojih mobitela i fiksnih telefona zvali na broj 060 9005 kako bi pridonijeli prikupljanju pet milijuna kuna potrebnih za finalnu tipizaciju deset tisuća uzoraka krvi. Tako će se otkriti potencijalni donator koštane srži što oboljelima od leukemije može spasiti život. Na koncertu su pjevale mnoge hrvatske zvijezde.

Publiku je prvo zagrijao Dječji zbor Kikići, a tada su se počeli redati Marija Husar, Luka Nižetić, Baruni, Natali Dizdar, Maja Šuput, Antonija Šola, Goran Karan, Jacques Houdek, Davorin Bogović, Meritas, Jelena Radan i Davor Radolfi.

– Ovo je velika akcija i ima smisla pogotovo sad pred Božić – rekla je Natali koju smo pitali bi li bila spremna darovati krv.

– Jedanput sam bila u situaciji da sam trebala davati krv, ali sam se umalo onesvijestila, tako da bih ja radije pomogla na neki alternativni način – priznala je Natali. Koncert nije propustio ni pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar koji nam je otkrio da je svoj prvi intervju, kad je tek ušao u politiku, dao upravo Ani Rukavini.

Hrvatska krv najbolja
Marija Rukavina, Anina majka i osnivačica Zaklade, rekla je da je Ministarstvo zdravstva odlučilo i u 2009. godini pomoći Zakladi s 4,5 milijuna kuna kao i prošle godine. Docent Mirando Mršić rekao je da je bitno da što više uzoraka krvi za pomoć Hrvatima oboljelima od leukemije bude iz Hrvatske, jer je među ljudima istog naroda veća genetska podudarnost.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije