Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolest s više lica

Dvije mlade žene otkrivaju kako doista izgleda život s dijabetesom: ‘Više cijenim svoje mogućnosti’

Lu Dedić i Lorena Otavijević
Native tim VL
10.06.2024.
u 09:31

U video intervjuu, Lu Dedić i Lorena Otavijević podijelile su s nama svoja iskustva o životu s kroničnom bolesti

Lu Dedić i Lorena Otavijević su naizgled dvije potpuno različite mlade žene.

Prva dolazi iz Zagreba i odmalena je zanimaju glazba i umjetnost. Dvije su to, priznaje, njezine najveće ljubavi koje su na nju prenijeli njena baka Gabi Novak i djed, pokojni glazbenik, Arsen Dedić. Kad pak ne radi ono što je najviše veseli, Lu pleše te studira cyber komunikacije i mrežne znanosti.

Druga sugovornica je iz Rijeke te joj je, za razliku od Lu, glavna ljubav – slastičarstvo, premda je po struci diplomirani ekonomist. Lorena stoji iza brenda Daj kolačić, a o njezinim receptima možemo čitati na društvenim mrežama gdje broji više od 10 tisuća pratitelja.

Već na temelju njihovih zanimanja jasno je da se radi o osobama koje nemaju slične interese, čak ni ne žive u istim gradovima. Ipak, postoji nešto što im je zajedničko. Obje boluju od jedne od najrasprostranjenijih bolesti današnjice koja ima više lica - dijabetesa tipa 1. Obje, još i k tome, razbijaju stereotipe o ovoj bolesti te je dijabetes, uz FreeStyle sustav koji koriste, postao samo djelić njihovog života, a ne bolest koja ih definira.

FreeStyle Libre je sustav koji mjeri glukozu potpuno bezbolno, baš svake minute te je nedavno proglašen najboljom medicinskom tehnologijom u proteklih 50 godina1, a diljem svijeta ga koristi više od 5 milijuna ljudi2.

Besplatna FreeStyle LibreLink aplikacija uz pomoć koje osobe od dijabetesa mjere glukozu putem mobitela, našla se na listi 10 najboljih zdravstvenih aplikacija u Portugalu, Njemačkoj, ali i mnogim drugim zemljama3.

Sadržaj nastao u suradnji s Abbottom.

Kućište senzora, FreeStyle, Libre i srodne trgovačke marke su zaštićene marke društva Abbott.

©2024 Abbott ADC-93615 v 1.0 Abbott Laboratories d.o.o., Koranska 2, Zagreb.

 

1 https://abbott.mediaroom.com/2022-10-28-Abbotts-FreeStyle-Libre-R-is-Named-Best-Medical-Technology-in-Last-50-Years-by-the-Galien-Foundation

2 Abbott data

3 https://www.freestyle.abbott/hr-hr/novosti/digitalni-ekosustav-za-bolju-kontrolu-secerne-bolesti.html

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije