Naslovnica Lifestyle

Držite li uzicu svojeg psa na pogrešan način? Mogli biste se ozbiljno povrijediti!

Vlasnici pasa trebali bi se suzdržati od omatanja uzice oko zgloba, ruku ili prstiju...
26. svibnja 2019. u 07:52 2 komentara 840 prikaza
pas
Foto: Shutterestock
Pogledajte galeriju 1/2

Tisuće vlasnika pasa pati od ozbiljnih ozljeda ruku jer drže uzicu na pogrešan način. Liječnici iz Britanskog društva za kirurgiju ruku upozoravaju ljude na opasnosti nakon velikog broja neugodnih prijeloma, dislokacija, pa čak i slučajeva 'degloviranja' - kada se koža potpuno otkine, piše Mirror.

Predavanje Zašto i čega se psi boje?

Vlasnici pasa trebali bi se suzdržati od omatanja uzice oko zgloba, ruku ili prstiju, jer nagli pokret može uzrokovati mnogo štete. Na ispod priloženoj fotografiji možete vidjeti razliku između pravilnog i pogrešnog držanja uzice, no izvjesno je kako bi vezanje uzice oko zgloba svakako trebali izbjegavati.

 | Autor : Screenshot Foto: Screenshot

Prošle godine bilo je 30 ozbiljnih ozljeda ruku u Cornwallu, uključujući 65-godišnju Jillian Tisdale. Naime, njezini su retriveri pobjegli, a uzica čvrsto omotana oko njezinih srednjih prstiju uzrokovala je pomaknuće kažiprsta, te se njezina koža potpuno otkinula na tom mjestu. 

Roštilj Morate ostati nepokolebljivi Meso s roštilja dajete psu? Evo kako to utječe na njih

Povrede ruku mogu biti vrlo skupe za pacijente, kako novčano, tako i zdravstveno. Želimo se pobrinuti da vlasnici pasa budu u mogućnosti uživati u vremenu sa svojim psima, a da pritom ne riskiraju svoje zdravlje povredom svojih ruku- kazala je liječnica Rebecca Dunlop. 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Avatar magarac.joVo adminovbrat
    magarac.joVo adminovbrat:

    Sljedeći članak neka uputi neodgovorne vlasnike velikih pasa GDJE da kupe KOŠARICE za cucke... ni jedan "vam ništ' neće" a onda polude i izgrizu prolaznike......

  • zip123:

    Dami je samo znati gdje nadjete ovakve strucnjake za otkrivanje tople vode