Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo je

Domaća skijališta pod 40 cm snijega, za skijanje - pretanko

'gradska...Zagreb...24.02.2009.    Sljeme, Crveni spust, Medjunarodno natjecanje u slalomu za mladje dobne kategorije, skijanje,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
04.12.2010.
u 11:00

Na Sljemenu se pribojavaju da će ovu ski-sezonu ograničiti oskudica. Na Platku novost pokretna staza od 150 metara za sanjkaše i bordere

Mališani već uživaju u sanjkanju na domaćim skijalištima, koja je proteklih dana pokrilo i četrdesetak centimetara snijega. Za skijanje je, međutim, prerano. 

– Kod nas snijega mjestimice ima i do pola metra, ali kad bismo otvorili staze, za nekoliko bi ga sati skije uništile. Trebamo nekoliko dana niskih temperatura – kaže Dalibor Mladenović, direktor Žičare Platak, gdje su za ovu sezonu priredili i novost – 150-metarsku pokretnu stazu uz sanjkalište (iza kafića Radeševo). 

I na Bjelolasici, gdje je također na mjestima snježni pokrivač debeo i do 50 centimetara, za ski-sezonu trebaju još dvadesetak centimetara novog snijega. 

– Datumi su to neizvjesniji što je za idući tjedan najavljeno zatopljenje – zabrinjava direktora HOC-a Bjelolasica Maru Mišića. 

U sljemenskoj podružnici Zagrebačkog holdinga se, pak, osim snijega, koji je pao na toplu zemlju, i topljenja, pribojavaju da će se na ski-sezonu odraziti i financijski problemi. 

– Novca je bitno manje nego lani, a troškovi su veliki. Da stavimo u pogon topove za umjetni snijeg, treba samo vode između 30.000 i 40.000 kubika. No, kad bi vrijeme poslužilo, skijanja bi na Sljemenu moglo biti i prije Božića – kaže Drago Žiljak iz Zagrebačkog holdinga. 

Kako bilo, na domaćim skijalištima, uz jednodnevne skijaše, ove zime očekuju i goste na dulje. Na Bjelolasici polupansion stoji od 270 do 50 kuna, u Tomislavovu domu na Sljemenu noćenje s doručkom je od 480 do 510, a u planinarskom domu Platak – 120 kuna.

Sljemenu ostaje kao i lani sto kuna, za djecu 50, poludnevna je 79, a za djecu 40 kuna. Karta za cijelu sezonu stoji 1500, a za djecu 750 kuna.

Karta za jedan dan skijanja na bjelolasičkim stazama stoji sto kuna, poludnevna 75, dvodnevna 185, a sedmodnevna 500 kn.

Na Platku za cjelodnevnu ski-kartu treba 130 kuna, za noćno skijanje 80 kuna, a studenti svake srijede imaju 50 posto popusta

Ključne riječi

Komentara 2

ME
mellifera196666
13:11 04.12.2010.

Mrzim zimu,snijeg i sve nepogode koje donosi.Živim na kontinentu,ali nema te sile da trošim lovu za glupo skijanje.Dalmoši blago vama,sigurno ste svjesni blagodati klimatskog pojasa u kojem živite,ja bi k vama za stalno.

Avatar Robinzon
Robinzon
07:55 05.12.2010.

Lako je Zagrebu i Snježnoj kraljici kada Zagreb ima love.Lako ih je nametnuti kresanjem socijalnih davanja.Uzmi sirotinji da se imućni mogu rekreirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije