RJEŠENJE ZA BOLNE ZGLOBOVE

Dokazano učinkovit: „Zbog ovog proizvoda više mi ne trebaju tablete protiv bolova, a lakše se krećem i saginjem“

Medexov Collagen flex curcumin
Foto: Shutterstock/Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
30.03.2023.
u 10:11

Medexov Collagen flex curcumin pomaže kod ukočenosti i bolnih zglobova, što je želja svakog pacijenta

Bolni zglobovi uvelike utječu na kvalitetu života i jedan su od najčešćih razloga zbog kojih pacijenti posjete liječnika. Uzroci mogu biti degenerativne promjene koje su povezane sa starenjem poput trošenja hrskavice u zglobu ili sportske ozljede poput prijeloma, uganuća i rastrganih ligamenata. Gotovo svi smo barem jednom osjetili bol u kralježnici pa znamo koliko neugode bolni zglobovi mogu stvarati.

Liječenje bolnih zglobova uključuje lijekove protiv bolova i/ili protuupalne lijekove te educiranje pacijenata o tome što se preporuča, a što treba izbjegavati. No za zdravlje naših zglobova najviše možemo učiniti sami kroz pravilno držanje tijela, oprez pri bavljenju sportovima s velikim opterećenjem zglobova te brigom o tjelesnoj težini koja je osnova za zdrave zglobove.

Koliko bolovi u zglobovima mogu biti neugodni i utjecati na smanjenje kvalitete života otkrio nam je sugovornik Damir Dodig (48), project manager nautičke navigacije i uređaja.

Damir Dodig
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

- Moj posao zahtijeva puno putovanja, kretanja, obilaske i izlaganje na sajmovima, penjanje i hodanje po brodovima, čučanje, saginjanje, klečanje i zavlačenje u uske brodske prostore, a zglobovi i kralježnica trpe. Opterećenje za zglobove predstavljaju i fizičke aktivnosti izvan posla poput održavanja okućnice, vožnje biciklom i dugih šetnji prirodom sa psom – ispričao nam je na samom početku Dodig te pojasnio s kakvim se nelagodama suočavao koje su mu ograničavale slobodu kretanja.

- Nakon većih fizičkih napora osjećao sam bolove u koljenima kod hodanja po stepenicama i kada sam se trebao sagnuti ili čučnuti. Ti bolovi i nelagoda ograničavali su me i ometali u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, zbog čega sam često posezao za lijekovima protiv bolova kako bi mogao obavljati osnovne zadatke – prisjeća se Dodig, otkrivajući nam što mu je u konačnici pomoglo.

- Nakon posjeta fizijatru, u svoju svakodnevnu rutinu uveo sam terapeutske vježbe jačanja muskulature kako bi jači mišići bili bolji i čvršći potporanj zgobovima i kostima, no nažalost, bolovi i smanjena pokretljivost su i dalje bili prisutni. Po preporuci fizijatra počeo sam koristiti Collagen flex s kurkuminom i već nakon dvadesetak dana primjetio da ne trebam svaki dan uzimati tablete protiv bolova. Sada ga već koristim osam tjedana i osjećam da se lakše krećem, saginjem i čučnem – zadovoljno prepričava Dodig, poručujući svima da brigu o zdravlju treba voditi od mladosti jer vrijeme brzo prolazi.

- Na temelju vlastitog iskustva, svakako bih preporučio svakodnevnu aktivnost u smislu rastezanja i jačanja muskulature leđa i koljena te preventivno korištenje kvalitetnih dodataka prehrani koji mogu pomoći u očuvanju zglobne hraskavice – zaključno dodaje.

Ključ kvalitete su klinički dokazani sastojci

Pacijentima se savjetuje da pri odabiru dodataka prehrani za zglobove posebnu pozornost obrate na klinički dokazanu učinkovitost sastojaka i njihovu kombinaciju, kao što je slučaj s Medexovim Collagen flex curcuminom. Ovaj proizvod predstavlja učinkovitu podršku hrskavici i kostima te dokazano smanjuje bolove i ukočenost zglobova.

Sadrži patentirani prirodni kolagen koji sprječava razgradnju vlastitog kolagena. Po sastavu je identičan kolagenu u zglobovima, zbog čega se izdvaja drugačijim mehanizmom djelovanja od hidroliziranog kolagena pa ga je dovoljno konzumirati manje da se postigne željeni učinak.

Foto: Promo

Proizvod sadrži patentirane kurkuminoide koji imaju čak 40 puta bolju apsorpciju od klasične kurkume, a važan sastojak je i hijaluronska kiselina, koja djeluje protuupalno i samim time utječe na smanjenje boli. Silicij osigurava bolju čvrstoću i elastičnost vezivnog tkiva, a formula je nadopunjena važnim vitaminima D i C.

Medexov Collagen Flex Curcumin namijenjen je:

  • svima koji trebaju učinkovitu potporu za normalno funkcioniranje hrskavice i kostiju

  • svima koji se, bez obzira na dob, susreću s nelagodom u zglobovima tijekom i nakon izvođenja tjelesne aktivnosti

  • svima s prekomjernom tjelesnom težinom, zbog koje su kosti i hrskavica pod većim opterećenjem

  • rekreativcima i sportašima koji često opterećuju zglobove

Sadržaj nastao u suradnji s Medexom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije